ΣΠΟΡ

Κολύμβηση: Η Δαμασιώτη κατέρριψε το «στοιχειωμένο» πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα

Γεωργία Δαμασιώτη
koe.org.gr

Κολύμβηση: Η Γεωργία Δαμασιώτη κατέρριψε ένα από τα παλαιότερα πανελλήνια ρεκόρ, κατά τη διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ της Ρώμης, «Σέτε Κόλι».

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε στην τέταρτη θέση στον τελικό των 200μ. πεταλούδα, κάνοντας 2:09,74.

Με αυτό τον τρόπο βελτίωσε κατά ένα δευτερόλεπτο το πανελλήνιο ρεκόρ της Βάσως Αγγελοπούλου, το οποίο κρατούσε 20 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από τις 31 Ιουλίου 2003.

Το 2:10.64 της Αγγελοπούλου είχε σημειωθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων της Γλασκώβης και θα παραμείνει εν ισχύ για τις κατηγορίες νεανίδων και κορασίδων.

Η Δαμασιώτη είχε δείξει τις... διαθέσεις της από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του περασμένου μήνα, όταν κολύμπησε χωρίς συναγωνισμό σε 2:10.83.

Σήμερα (25/6), απέναντι σε πολύ δυνατές αντιπάλους, όπως η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπογκλάρκα Κάπας από την Ουγγαρία (νίκησε με 2:08.52), βελτίωσε σημαντικά το χρόνο της και πλέον θα κυνηγήσει κάτι ακόμη καλύτερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Το όριο για τους Ολυμπιακούς είναι ακόμη μακριά (2:08.43), αλλά η 20χρονη αθλήτρια του Ωκεανού έχει ακόμη περιθώρια εξέλιξης.

Στην άλλη ελληνική συμμετοχή της τελευταίας ημέρας του «Σέτε Κόλι», ο Στέργιος Μπίλας κατέλαβε την πέμπτη θέση στον «μικρό» τελικό των 50μ. πεταλούδα με 23.81.

Σχετικές ειδήσεις