ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: Έκλεισε θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Παρίσι

Μίλτος Τεντόγλου
EUROKINISSI

Μίλτος Τεντόγλου: Ο κορυφαίος άλτης του μήκους έπιασε το όριο κι εξασφάλισε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εκεί όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο του.  

Δεν θα μπορούσε να λείψει! Ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεισε θέση για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024. Ο Τεντόγλου θα πάει στην «Πόλη του Φωτός» ως ο κάτοχος του τίτλου κι όπως είναι φυσικό θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Τόκιο.

Το όριο ήταν στα 8,27μ., με τον Μίλτο Τεντόγλου να κάνει 8.38μ. στο έκτο του άλμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Επίδοση που αποτελεί και τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος.

Κάπως έτσι έγινε ο δεύτερος αθλητής του στίβου που «κλείνει» εισιτήριο, έπειτα από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20χλμ. βάδην. Όσον αφορά στους άλτες του μήκους, έβαλε το όνομα του δίπλα σε αυτά των Πίνοκ (8,23μ.) και Γκέιλ (8,27μ.)

Ο αθλητής ξεκίνησε με 8,10 μ., συνέχισε με 8,23 (0,5) ήταν άκυρος στο τρίτο, σημείωσε 8,26 μ. στο τέταρτο κι άφησε το πέμπτη για να κρατήσει το καλύτερο για το φινάλε.

Ο Τεντογλου, όπως άλλωστε συνηθίζει τον τελευταίο χρόνο, συγκέντρωσε χιλιάδες ανθρώπους πάνω από το σκάμμα του μήκους κέρδισε το ρυθμικό χειροκρότημα των θεατών, ενώ το τέλος χαιρέτισε τους μικρούς του φίλους που έσπευσαν να τον δουν από κοντά.

«Τα άλματα βγήκαν έτσι όπως τα ήθελα απλά μικρά τεχνικά θέματα μου στέρησαν μεγαλύτερη επίδοση. Πατούσα πίσω στα πρώτα άλματα και στο τελευταίο έμεινε το αριστερό μου πόδι κάτω και άφησα μεγάλο σημάδι. Ο στόχος μου ήταν κάπου στα 8,45 μέτρα. Κοντά ήμουν. Απλά δεν έκανα την καλύτερη επίδοση στον κόσμο αυτή για τέσσερα εκατοστά. Είναι οκ όμως», δήλωσε στο φινάλε.

Σχετικές ειδήσεις