ΣΠΟΡ

ΗΠΑ – Ελλάδα 14-15: Παλικάρια! Με απίστευτη ανατροπή στους «8» του κόσμου η Εθνική πόλο

Παγκοσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου
AP Photo/Mark Humphrey

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Με buzzer beater του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την απίστευτη ανατροπή (15-14) κόντρα στις ΗΠΑ και πήρε το εισιτήριο για τους «8» στο τουρνουά των ανδρών στο πόλο.

Για ακόμα ένα καλοκαίρι τα παιδιά της «γαλανόλευκης» στην υδατοσφαίριση μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές!

Αυτή τη φορά οι διεθνείς του Θοδωρή Βλάχου πέτυχαν μια επική ανατροπή, επιστρέφοντας από το 4-9 του ημιχρόνου κόντρα στις ΗΠΑ. Η Εθνική πήρε τη νίκη, χάρη σε buzzer beater του Παπαναστασίου, ολοκληρώνοντας ιδανικά ένα ονειρικό τέταρτο οκτάλεπτο, στο οποίο έκανε επιμέρους 7-3!

Με αυτή τη νίκη η Ελλάδα έκανε το «3 στα 3» στον Α' όμιλο κι εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στους «8», όπου περιμένει τον επόμενο αντίπαλο της. Αυτός θα προκύψει από την κόντρα του δεύτερου του Γ’ ομίλου, με τον τρίτο του Δ’ ομίλου.

Η κακή δεύτερη περίοδος έβαλε τους διεθνείς με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι Αμερικανοί έκαναν επιμέρους 6-1 και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +5 (9-4).

Η «γαλανόλευκη» ανέβασε στροφές και μέσα από την αποτελεσματική άμυνά της κατάφερε να βρει ρυθμό και στην επίθεση. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ήταν συγκλονιστική και πέτυχε μια τεράστια ανατροπή, μετά το 14-13 που έκανε ο Ίρβινγκ, 1’25’’ πριν το τέλος. Αρχικά, ισοφάρισε με τον Καλογερόπουλο, στη συνέχεια έβγαλε την άμυνα και πήρε τη νίκη με buzzer beater του Παπαναστασίου.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-1, 2-4, 3-7.
ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Βέινμπεργκ, Χούπερ, Κ. Γούντχεντ, Άμπραμσον, Ντάουμπε 4, Κούπιντο, Χάλοκ 2, Ντ. Γουντχεντ, Μπόουεν 1, Τσ. Ντοντ, Ρ. Ντοντ 1, Ίρβινγκ 6, Χόλαντ.
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θοδωρής Βλάχος

Αλέξανδρος Παπαναστασίου

Σχετικές ειδήσεις