ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Εκκίνηση μετ’ εμποδίων – Έριχνε «καρέκλες» στη Βουδαπέστη

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Εκκίνηση μετ’ εμποδίων – Έριχνε «καρέκλες» στη Βουδαπέστη

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με δύο ώρες καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση της σπουδαιότερης διοργάνωσης της χρονιάς

Ο καιρός επηρέασε τον προγραμματισμό της πρώτης ημέρας, με το πρώτο αγώνισμα να ξεκινάει με σημαντική καθυστέρηση.

Ο λόγος για τα 20χλμ. βάδην των ανδρών, τα οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 9:50, αλλά τελικά η εκκίνηση έγινε στις 11:50. Ο λόγος ήταν η καταιγίδα που ξέσπασε στη Βουδαπέστη στις 8 το πρωί κι η οποία επηρέασε όλο τον προγραμματισμό.

Να θυμίσουμε ότι στο αγώνισμα λαμβάνει μέρος ο Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ. Ο έμπειρος αθλητής μετέχει για έκτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και για δεύτερη φορά θα έχει συμμετοχή σε δύο αγωνίσματα, αφού θα λάβει θέση εκκίνησης και στα 35χλμ. βάδην. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στις δύο αποστάσεις είχε ξεκινήσει τη χρονιά με στόχο τα 35χλμ. βάδην, ωστόσο τελευταία στιγμή έλαβε πρόσκληση στα 20χλμ. βάδην.

Αναλυτικά το νέο πρόγραμμα για τους Έλληνες αθλητές:

  • 11.50 20 χλμ. βάδην (Α) Παπαμιχαήλ
  • 12.30 Σφαιροβολία (Α) Μουζενίδης
  • 14.00 Σφυροβολία (Α) Α’ γκρουπ Φραντζεσκάκης, Ζάλτος
  • 15.40 Σφυροβολία (Α) Β’ γκρουπ Αναστασάκης

Το απογευματινό πρόγραμμα θα παραμείνει όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Που θα δείτε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Όπως συμβαίνει με τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του στίβου, η ΕΡΤ έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Οι προσπάθειες των Ελλήνων, αλλά και όλων των κορυφαίων αθλητών του κόσμου θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1.