ΣΠΟΡ

Στίβος: Ξέσπασε ο Λάιλς κατά του NBA – «Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ποιανού; Των Ηνωμένων Πολιτειών;»

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Νόα Λάιλς
EPA/ROBERT GHEMENT

Στίβος: Ο Νόα Λάιλς, ο οποίος σάρωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης «ξέσπασε» κατά του NBA, όπου η ομάδα που κατακτά τον τίτλο αποκαλείται «Παγκόσμια Πρωταθλήτρια».

Ο κορυφαίος σπρίντερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 και 200 μέτρα. Ο Αμερικανός ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κι ως μέλος της ομάδας 4Χ100 των ΗΠΑ.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Λάιλς εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το NBA, όπου υπάρχει η τάση η ομάδα που κατακτά τον τίτλο να αποκαλείται «World Champions» (σ.σ. Παγκόσμιοι Πρωταθλητές).

Ο Λάιλς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που με πονάει είναι όταν βλέπω στους τελικούς του NBA να βάζουν τον τίτλο "world champions", Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ποιανού; Των Ηνωμένων Πολιτειών; Μην με παρεξηγείτε, αγαπώ τις ΗΠΑ, ορισμένες φορές, αλλά αυτό δεν είναι ο κόσμος. Εμείς είμαστε ο κόσμος, έχουμε εδώ σχεδόν κάθε χώρα να παλεύει για την σημαία της να θριαμβεύει να δίνει τα πάντα, δεν υπάρχουν σημαίες στο NBA».

Τα όσα είπε προκάλεσαν την αντίδραση αρκετών «σταρ» του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ, με τον Κέβιν Ντουράντ να σχολιάζει: «Κάποιος να τον βοηθήσει…», ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν, ανέφερε: «Όταν το να το παίζεις έξυπνος, πάει λάθος». Ιδιαίτερα «σκληρός» ήταν κι ο παλαίμαχος NBAer, Κέντρικ Πέρκινς, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Βάλτε το μυαλό του σε ένα πουλί και το πουλί θα αρχίσει να πετάει προς τα πίσω!».

Σχετικές ειδήσεις