ΣΠΟΡ

US Open: Βασιλιάς στο θρόνο του ο Τζόκοβιτς

US Open: Βασιλιάς στο θρόνο του ο Τζόκοβιτς

Το τέταρτο US Open της καριέρας του πανηγύρισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς που επικράτησε 3-0 στον μεγάλο τελικό του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο 24ος τίτλος Grand Slam στην απίστευτη καριέρα του. Το 4ο US Open. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε κι αυτό το θαύμα. Πανηγυρίζει την κατάκτηση του κορυφαίου τουρνουά των ΗΠΑ, μετά την επικράτησή του στον τελικό επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ.

Πνευματικά και σωματικά ο 36χρονος αντεπεξήλθε εντυπωσιακά απέναντι στον Μεντβέντεφ. Ο οποίος έφτασε στο σημείο να ζητά γιατρό επειδή είχε κουραστεί και τον ενόχλησε ο ώμος του.

Ο «Νόλε» πανηγυρίζει τον τίτλο του US Open, μαζί και την επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, επιστρέφοντας εκεί τη Δευτέρα. Θέση που είχε χάσει για περίπου τρεις μήνες.

Ο Τζόκοβιτς άρχισε δυναμικά τον τελικό και πήρε τα τρία πρώτα games. Αυτόματα είχε με το μέρος του τεράστιο πλεονέκτημα και απλά το διατήρησε με… μία σου και μία μου μέχρι την ολοκλήρωση του σετ με 6-3 για το 1-0 του «Νόλε».

Το δεύτερο σετ ήταν πιο «κλειστό». Ο Μεντβέντεφ έστω και με δυσκολία κράτησε το σερβίς του όταν πιέστηκε και τελικά όλα κύλησαν στην ισοπαλία μέχρι το 6-6. Στο τάι μπρέικ ο Τζόκοβιτς έδειξε χαρακτήρα και πήρε και το δεύτερο σετ, αυτή τη φορά δυσκολότερα με 7-6. Ο αντίπαλός του, μάλιστα, πριν αρχίσει το τρίτο σετ ζήτησε τη βοήθεια του γιατρού γιατί ήταν τόσο επίπονος ο αγώνας που τον έπιασε ο ώμος του.

Στο τέταρτο game του τρίτου σετ ήρθε το break απ’ τον Τζόκοβιτς για το προβάδισμα με 3-1 του Σέρβου. Αμέσως «απάντησε» ο Μεντβέντεφ μειώνοντας σε 3-2, με τον «Νόλε» να εκνευρίζεται. Αλλά έστω και νευρικός, έκανε «καπάκι» break, το τρίτο διαδοχικό. Φτάνοντας στο 4-2 και εν συνεχεία στο 5-2. Εκεί τα πάντα έμοιαζαν να έχουν κριθεί, έτσι κι έγινε με το σετ και τον αγώνα να τελειώνει με 6-3 και 3-0 σετ για τον τεράστιο «Νόλε».

Ξεχωριστός κι ο τρόπος που πανηγύρισε ο Σέρβος. Φίλησε την κορούλα του, αγκάλιασε την ομάδα του και εν συνεχεία έβαλε μια μπλούζα με το 24. Τους τίτλους grand slam που έχει κερδίσει, έχοντας τη φωτογραφία του Κόμπε Μπράιαντ! Ήταν φίλος του και θέλησε να τον τιμήσει φτάνοντας τους τίτλους του αριθμού φανέλας του αδικοχαμένου "black mamba".