ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Με… φόρα από τη Γουαδαλαχάρα, πέρασε στις «8» στο Τόκιο - Το «αντίο» στην Ντόι

Μαρία Σάκκαρη
EPA/Francisco Guasco

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά στο Τόκιο.

Η Μαρία Σάκκαρη, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου καριέρας, επικράτησε με 2-0 σετ της Μισάκι Ντόι.

Στην πρεμιέρα της στο «500άρι» της Ιαπωνίας, η 28χρονη αθλήτρια ήταν εξαιρετική κι έχασε μόλις 4 games από τη Γιαπωνέζα, επικρατώντας με 6-3, 6-1. Στην επόμενη φάση η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Καρολίν Γκαρσία, η οποία νίκησε 2-0 σετ (6-4, 6-3) την Ανχελίνα Καλίνινα.

Όσον αφορά στην Ντόι, αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας της, καθώς είχε γνωστοποιήσει ότι σταματάει από την ενεργό δράση. «Είσαι μια φανταστική παίκτρια. Ένας υπέροχος άνθρωπος. Ήταν τιμή», ήταν τα λόγια της Σάκκαρη, η οποία αγκάλιασε την 32χρονη τενίστρια, μετά το τέλος του αγώνα.

Στις δηλώσεις που έκανε στο court, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είπε: «Δεν θέλω να μιλήσω για εμένα σήμερα. Ήταν τιμή να παίξω κόντρα στη Μισάκι στο τελευταίο της παιχνίδι. Σου αξίζει να απολαύσεις τη ζωή. Να απολαύσεις τον εαυτό σου, να περάσεις καλά. Ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η ζωή στο τένις. Πάρε λίγο χρόνο. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις τον τρόπο να ανακαλύψεις κάτι ξεχωριστό ξανά. Ήταν τιμή να σε αντιμετωπίσω».