ΣΠΟΡ

EOE για ΟΑΚΑ: «Προέχει η ασφάλεια αθλητών, φιλάθλων, εργαζόμενων»

EOE για ΟΑΚΑ: «Προέχει η ασφάλεια αθλητών, φιλάθλων, εργαζόμενων»

Πήρε θέση για το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με το ΟΑΚΑ η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, συμφωνώντας με το κλείσιμο των εγκαταστάσεων.

Τη δική της θέση αναφορικά με το κλείσιμο στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, εξέφρασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σε αυτή τονίζεται πως η αναστολή αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο Στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο, είναι σωστή για την ασφάλεια αθλητών, φιλάθλων και εργαζόμενων.

Χαρακτηριστικά απ’ την ΕΟΕ ανέφεραν:

«Πάγια θέση είναι, ότι εκτός από την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα και για τη συντήρησή τους προκειμένου να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να φιλοξενούν με ασφάλεια τους αθλητές και τις αθλήτριες. Παράλληλα να εξοπλίζονται με σύγχρονο εξοπλισμό ανάλογα με τις απαιτήσεις και την εξέλιξη του κάθε αθλήματος.

Συμφωνεί η ΕΟΕ με την απόφαση του Υπουργού Αθλητισμού, καθώς προέχει η ασφάλεια των αθλητών, των αθλουμένων, των φιλάθλων και των εργαζομένων στους χώρους και για κανένα λόγο ή σκοπό δεν πρέπει να διακινδυνεύεται.

Ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι μελέτες για τη στατικότητα των κατασκευών Καλατράβα, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα και οι εργασίες αποκατάστασης – σε περίπτωση που απαιτούνται – για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του ΟΑΚΑ.

Επισημαίνει ότι το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ήταν και παραμένει η καρδιά του ελληνικού αθλητισμού και έτσι πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για τους χιλιάδες αθλητές και αθλούμενους που το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση».