ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με μεγάλη εμφάνιση στους «8» του Paris Masters – «Κλείδωσε» θέση στα ATP Finals

Στέφανος Τσιτσιπάς
EPA/Mohammed Badra

Στέφανος ΤσιτσιπάςΟ Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός, επικράτησε 2-0 σετ (7-6(2), 6-4) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Paris Masters, εξασφαλίζοντας παράλληλα και μια θέση στα ATP Finals.

Μετά τον Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε «καθαρή» νίκη και κόντρα στον Γερμανό τενίστα, επιβεβαιώνοντας ότι είναι σε ανοδική πορεία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το εισιτήριο για τους «8» του τελευταίου Masters της σεζόν, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος νίκησε με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-2) τον Ρομάν Σαφιούλιν. Παράλληλα, το Νο6 στον κόσμο «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ATP Finals, τα οποία θα γίνουν στο Τορίνο, το διάστημα 12-19 Νοεμβρίου.

Μολονότι τραυματίστηκε στο 5ο game και χρειάστηκε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό, ο Τσιτσιπάς «έσφιξε» τα δόντια κι ολοκλήρωσε μια σπουδαία εμφάνιση. Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε μια ώρα και 59 λεπτά για να πάρει την ένατη νίκη του σε συνολικά 13 αγώνες με αντίπαλο τον Ζβέρεφ.

Ο Τσιτσιπάς είδε τον αντίπαλο του να επιστρέφει από το 5-2 και να ισοφαρίζει, με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να οδηγηθεί στο tie break. Δεν έχασε, όμως, τη συγκέντρωση του και το πήρε με 6-2 για το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 3-1. Στη συνέχεια άντεξε στην πίεση του Ζβέρεφ κι επικράτησε με 6-4, παίρνοντας τη σπουδαία πρόκριση.

Σχετικές ειδήσεις