ΣΠΟΡ

Μπακογιάννης: «Εγκρίθηκε η δημοπράτηση 215 στρεμμάτων στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης»

Μπακογιάννης: «Εγκρίθηκε η δημοπράτηση 215 στρεμμάτων στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης»
Facebook - Κώστας Μπακογιάννης

Ο Κώστας Μπακογιάννης, ενημέρωσε μέσω των social media πως η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε τη δημοπράτηση 215 στρεμμάτων στον Ελαιώνα στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης.

Ακόμη ένα βήμα προς την υλοποίηση του πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (6/11), καθώς η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου που αφορά τη δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου της Αθήνας, έκτασης 215 στρεμμάτων στον Ελαιώνα.

Με αυτόν τον τρόπο, αρχίζει η διαγωνιστική διαδικασία του έργου, προϋπολογισμού 37.200.000,00 ευρώ, που περιλαμβάνει τα «Έργα διαμόρφωσης πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων στην ευρύτερη περιοχή ΙΙ της Διπλής Ανάπλασης και του Ναυτικού Οχυρού στην περιοχή του Ελαιώνα».

Η λήψη της απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή ήρθε σε συνέχεια της σχετικής έγκρισης στις 31-10-23 από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Την είδηση γνωστοποίησε το πρωί της Δευτέρας (6/11) μέσω των social media ο απερχόμενος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Εγκρίθηκε σήμερα από την οικονομική επιτροπή, η δημοπράτηση του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας, έκτασης 215 στρεμμάτων, στον Ελαιώνα, στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης. Η Δημοτική μας Αρχή, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, υλοποιεί -βάσει χρονοδιαγράμματος- το μεγάλο έργο της Διπλής Ανάπλασης, το οποίο με "όχημα" το νέο σύγχρονο γήπεδο του Παναθηναϊκού, θα επεκτείνει τα επόμενα χρόνια την πόλη και θα δώσει νέα πνοή σε αυτήν την υποβαθμισμένη επί δεκαετίες περιοχή».