Στέφανος Τσιτσιπάς: Σαρωτικός στο United Cup και 1-0 η Ελλάδα κόντρα στον Καναδά

Επιμέλεια Ηλίας Λαλιώτης

AΠΕ - ΜΠΕ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (6-2, 6-3) του Στίβεν Ντίεζ και η Ελλάδα έκανε το πρώτο βήμα κόντρα στον Καναδά για την πρόκριση στα προημιτελικά του United Cup. 

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά την απρόσμενη ήττα με 2-1 χθες από τη Χιλή, με αποτέλεσμα να θέλει τη νίκη κόντρα στον Καναδά και όσο πιο «καθαρή» γίνεται για να μην μπλέξει στις ισοβαθμίες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ιδανική αρχή κόντρα στον αδύναμο Στίβεν Ντίεζ (Νο314 στον κόσμο), καθώς επικράτησε με 2-0 σετ (6-2, 6-3) και έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έδειξε από την αρχή κάθε σετ τις προθέσεις του, ξεκινώντας με break και στα δύο, φτάνοντας στην επικράτηση χωρίς να δυσκολευτεί.

Σειρά παίρνει η αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη κόντρα στη Λέιλα Φερνάντες (No34), σε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι, που θα κρίνει ενδεχομένως την πρόκριση της Ελλάδας στα πρoημιτελικά.

Κι αυτό θα γίνει αν η Ελληνίδα τενίστρια επικρατήσει της Καναδής, μιας και ακόμα και με ήττα 2-0 στο διπλό που θα ακολουθήσει, το ποσοστό των κερδισμένων σετ θα είναι καλύτερο από Καναδά, Χιλή και Γερμανία, που διεκδικούν επίσης τη θέση.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved