ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο, Ελλάδα - Γαλλία 15-7: Στα ημιτελικά και στο... Παγκόσμιο η Εθνική!

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Ελλάδα
koe.org.gr

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Η Εθνική γυναικών επικράτησε 15-7 της Γαλλίας και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας παράλληλα και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ένα σπουδαία αποτέλεσμα που της αποφέρει και… πολλαπλά οφέλη, πανηγύρισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου νίκησαν τις Γαλλίδες του Τεό Λοράντου κι έκαναν καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στη διοργάνωση του Αϊντχόφεν. Με την παρουσία της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, η Εθνική «σφράγισε» και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στην Ντόχα.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στα ημιτελικά, η οποία επικράτησε 17-6 της Κροατίας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη (11/1) στις 20:00. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα έχει αυξημένες πιθανότητες να πάρει το μοναδικό εισιτήριο που δίνει η διοργάνωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο λόγος είναι ότι τόσο οι Ισπανίδες, όσο κι οι Ολλανδέζες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά, έχουν ήδη πάρει την πρόκριση για το μεγάλο ραντεβού του αθλητισμού. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε περίπτωση που περάσει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ αν ο τελικός είναι Ολλανδία - Ισπανία, θα θέλει το χάλκινο μετάλλιο για να πάει στο Παρίσι.

Όσον αφορά στον αγώνα με τη Γαλλία, η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε κυριαρχική εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια και πήρε με σχετική άνεση τη νίκη. Η Γαλλία προηγήθηκε 5-4, αλλά η Ελλάδα «απάντησε» με σερί 6-0, για να προηγηθεί με 10-5, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση. Η άμυνα των παικτριών της Καμμένου έκανε εξαιρετική δουλειά καθώς κράτησε τις Γαλλίδες για σχεδόν εννιά λεπτά δίχως γκολ.

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-4, 4-1, 5-1
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Σάντα 1, Γιαννοπούλου 2, Τορνάρου, Σταματοπούλου.
ΓΑΛΛΙΑ (Τεό Λοράντος): Ρικράβ, Αντρέ, Αρντί, Μπουλουμπακτσί 1, Ζιλέ 1, Χέρτζκα, Νταλουί 1, Μπατού 1, Βερνού, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Νταουλέ 2, Μαρτινό-Περέ.

TA HIGHLIGHTS