ΣΠΟΡ

Australian Open: Έγραψε ιστορία ο Σίνερ! Κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του με εκπληκτική ανατροπή

Australian Open: Έγραψε ιστορία ο Σίνερ! Κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του με εκπληκτική ανατροπή

Australian Open: Τον πρώτο τίτλο Grand Slam της καριέρας του κατέκτησε ο Γιανίκ Σίνερ, ο οποίος νίκησε με απίστευτη ανατροπή (3-2 σετ) τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό!

Ο Ιταλός βρέθηκε με πίσω με 0-2 από τον Ρώσο στον τελικό, αλλά πήρε τα τρία επόμενα σετ και πανηγύρισε το πρώτο του τρόπαιο σε Grand Slam.

Ο Σίνερ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς είδε τον Μεντβέντεφ να παίρνει τα δύο πρώτα σετ με 6-3. Δεν το έβαλε, όμως, κάτω και συνέχισε να δίνει τη μάχη του και τελικά δικαιώθηκε, σημειώνοντας τεράστια ανατροπή!

Ο 23χρονος τενίστας πήρε τα επόμενα τρία σετ με 6-4, 6-4, 6-3, για να ολοκληρώσει το ματς ως θριαμβευτής, μετά από 3 ώρες και 45 λεπτά! Με αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο, ο Σίνερ πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στην Αυστραλία και τον παρθενικό του γενικότερα σε τουρνουά Grand Slam.

Ο Μεντβέντεφ μπήκε δυνατά στο ματς και με δύο break έκανε το 1-0, μετά από 36 λεπτά. Μάλιστα, με την αυτοπεποίθηση που του έδωσε το εξαιρετικό του ξεκίνημα, συνέχισε να ελέγχει το ματς. Στο δεύτερο σετ «έσπασε» και πάλι δύο φορές του σερβίς του αντιπάλου του, για να το πάρει με 6-3.

Όσοι περίμεναν ότι ο Ρώσος θα επικρατήσει άνετα στον τελικό, διαψεύστηκαν καθώς ο Σίνερ έβγαλε εντυπωσιακή αντίδραση. Στην τελική ευθεία του τρίτου σετ έβγαλε χαρακτήρα και παίρνοντας τα δύο τελευταία games επικράτησε με 6-4. Εξίσου συγκλονιστική ήταν κι η εξέλιξη στο τέταρτο σετ, με τον Ιταλό να κάνει break στο κατάλληλο σημείο, στο 10ο game, για να το πάρει με 6-4.

Στο τελευταίο σετ, ο Σίνερ έκανε break πρώτος, βρέθηκε να προηγείται με 5-2 και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έκλεισε το σετ με 6-3 και στα 22 του πανηγύρισε τον πρώτο major τίτλο της καριέρας του.

Σχετικές ειδήσεις