ΣΠΟΡ

Οριστικά θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Χρήστος Βολικάκης – Το δείγμα είχε ληφθεί το 2016

Οριστικά θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Χρήστος Βολικάκης – Το δείγμα είχε ληφθεί το 2016

Ντοπαρισμένος βρέθηκε ο Έλληνας ποδηλάτης, Χρήστος Βολικάκης, για δείγμα που είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016.

Όπως έκανε γνωστό η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας, ο Χρήστος Βολικάκης ενημερώθηκε πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Πρόκειται για δείγμα που είχε ληφθεί το 2016 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Συγκεκριμένα υπήρξε επανεξέταση του δείγματος του ποδηλάτη μας, που είχε συλλεχθεί στις 16 Αυγούστου 2016.Ανιχνεύτηκε ουσία που ενισχύει την γρήγορη ανάπτυξη μυϊκής μάζας.

Ο επανέλεγχος έγινε για λογαριασμό του ΔΟΕ. Είναι μια συνηθισμένη διαδικασία που εφαρμόζεται απ’ το 2018. Προκειμένου με τη διαρκή ανανέωση της λίστας απαγορευμένων ουσιών, να αποτρέπεται η χρήση τέτοιων σκευασμάτων.

Τα δείγματα των αθλητών μπορούν πλέον να αποθηκεύονται μέχρι και για 10 χρόνια. Έχοντας ακριβώς την ίδια νομική συνέπεια για τους αθλητές που βρεθούν να έχουν κάνει χρήση στο διάστημα αυτό. Ο Βολικάκης πλέον έχει δικαίωμα να αιτηθεί ανάλυση του δεύτερου δείγματος που είχε δώσει.

Πλέον το θέμα παραπέμπεται στην επιτροπή της ΔΟΕ που ασχολείται με ποινές αθλητών που βρεθούν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Προς το παρόν ο ποδηλάτης τίθεται σε διαθεσιμότητα.

Ο Έλληνας ποδηλάτης πρόσφατα συμμετείχε στο τηλεοπτικό ριάλιτι επιβίωσης, Survivor.