ΣΠΟΡ

Τένις: Επίθεση από μέλισσες δέχτηκε ο Αλκαράθ την ώρα του αγώνα με τον Ζβέρεφ!

Τένις: Επίθεση από μέλισσες δέχτηκε ο Αλκαράθ την ώρα του αγώνα με τον Ζβέρεφ!

Τένις: Απίστευτο σκηνικό στο Indian Wells με τον Κάρλος Αλκαράθ να δέχεται επίθεση από σμήνος μελισσών εν ώρα αγώνα – Πανικός στο γήπεδο και διακοπή 90 λεπτών!

Στιγμές τρόμου έζησε ο Κάρλος Αλκαράθ, δεχόμενος επίθεση από σμήνος μελισσών! Την ώρα που ο Ισπανός τενίστας αντιμετώπιζε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ για το Indian Wells, προκλήθηκε πανικός όπως ήταν αναμενόμενο. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί ο αγώνας για 1,5 ώρα περίπου.

Ο Αλκαράθ δέχτηκε τσιμπήματα στο πλάι του μετώπου. Ευτυχώς δεν του δημιουργήθηκε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Στο τρίτο game της αναμέτρησης που διεξήχθη στην Καλιφόρνια, ο διαιτητής σταμάτησε τον αγώνα μόλις έγινε αντιληπτό το σοβαρό πρόβλημα της επιδρομής των μελισσών.

Μάλιστα ο Αλκαράθ όχι απλά συνέχισε να αγωνίζεται μετά τη διακοπή, αλλά νίκησε κιόλας με σχετική άνεση. «Σίγουρα ο πιο ασυνήθιστος αγώνας που έχω παίξει ποτέ στην καριέρα μου», ανέφερε ο Ισπανός και συνέχισε:

«Είδα μερικές μέλισσες τριγύρω, αλλά νόμιζα ότι ήταν λίγες. Αλλά είδα τον ουρανό και υπήρχαν χιλιάδες που πετούσαν, κολλημένες στα μαλλιά μου, πηγαίνοντας προς εμένα. Ήταν τρελό. Προσπάθησα να μείνω μακριά τους, αλλά ήταν αδύνατο. Τις φοβάμαι λίγο. Έπρεπε να παραμείνω ασφαλής και έτρεχα παντού».

Οι μέλισσες εμφανίστηκαν επειδή τις προσέλκυσε η Spidercam. Μια κάμερα που κινείται πάνω απ’ το γήπεδο. Μάλιστα υπήρξε παρέμβαση του μελισσοκόμου του τουρνουά. Με ειδικά ηλεκτρική σκούπα απορρόφησε τις μέλισσες και τις τοποθέτησε σε ειδικό χώρο. Κάποιες παρέμειναν όμως και χρειάστηκε να επέμβει και δεύτερη φορά.

Η περιοχή είναι γεμάτη από μέλισσες αυτή την εποχή και τις έλκουν ακόμη και οι δονήσεις της μουσικής.