ΣΠΟΡ

Μαραθώνιος Αθήνας: Ο... 100άρης Ιρλανδός που θα τρέξει

Μαραθώνιος Αθήνας: Ο... 100άρης Ιρλανδός που θα τρέξει

Τον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας επέλεξε ο 45χρονος Ίμον Ντάργκαν, για να γιορτάσει την 100η συμμετοχή του σε μαραθώνιο δρόμο

«Διάλεξα την Αθήνα για τον 100ο μαραθώνιο μου, για δύο λόγους. Καταρχήν γιατί έχω τρέξει μόλις έναν μαραθώνιο μακριά από τη χώρα μου. Ο σημαντικότερος λόγος, που με οδήγησε στην Αθήνα είναι γιατί ήθελα ο 100ος αγώνας να έχει ιδιαίτερη σημασία. Επέλεξα να τρέξω στην διαδρομή, όπου ξεκίνησαν όλα για το αγώνισμα, γεγονός που θα με εμπνεύσει και θα μου δώσει μεγάλο κίνητρο», είπε ο Ιρλανδός.

Ο Ντάργκαν άρχισε να τρέχει το 2007 προκειμένου να χάσει κιλά και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ. Αντίθετα έκανε το τρέξιμο κομμάτι τις ζωής του και τους αγώνες μαραθωνίου δρόμου, την μεγάλη του αγάπη. Ο Ιρλανδος από το 2010 αποφάσισε να αναθεωρήσει εκ νέου τα ορια του, συμμετέχοντας σε αγώνες υπερμαραθωνίου, ενώ στη σύντομη αθλητή του καριέρα εκτέλεσε και... χρέη λαγού σε αγώνες μαραθωνίου.

Το αποκορύφωμα όμως της αγωνιστικής του πρόκλησης έφτασε το 2013, όταν σε διάστημα δέκα ημερών συμμετείχε σε ισάριθμους μαραθωνίους σε πόλη της πατρίδας του και μάλιστα από την έκτη μέρα και έπειτα αναγκάστηκε τρέξει με πρόβλημα στον αχίλλειο.

Πηγή: onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις