ΣΠΟΡ

Στην Αθήνα οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Μάντης – Καγιαλής: «Τιμή μας που είμαστε Έλληνες» (video+photos)

Στην Αθήνα οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Μάντης – Καγιαλής: «Τιμή μας που είμαστε Έλληνες» (video+photos)

Με ένα πλατύ χαμόγελο, τα χάλκινα μετάλλια στο στήθος και τον κότινο στο κεφάλι επέστρεψαν από το Ρίο οι Ολυμπιονίκες της Ιστιοπλοΐας, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Και τι καλύτερη υποδοχή από αυτή που τους επεφύλασσαν φίλοι, συγγενείς, αλλά και απλός κόσμος με ελληνικές σημαίες και επευφημίες.

«Δεν έχουμε συνηθίσει, εμείς οι ιστιοπλόοι σε τέτοιες υποδοχές. Όλα πήγαν καλά, το σχεδιάσαμε και το επιτύχαμε», ανέφεραν ενδεικτικά οι Έλληνες πρωταθλητές, σημειώνοντας ότι ήταν μια επίπονη διαδικασία, «ένας αγώνας πολλών ημερών που κρίθηκε στην τελευταία κούρσα».

Μάντης και Καγιαλής δεν παρέλειψαν πάντως να ευχαρίστησαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο, υπογραμμίζοντας ότι αισθάνονται τιμή που φορούν τα ελληνικά εθνικά χρώματα.

2576506

«Ήταν ένας αγώνας πολλών ημερών και κρίθηκε στην τελευταία κούρσα. Τέτοια συναισθήματα με τόσο κόσμο δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Τόσο άγχος δεν είχαμε ούτε στον τελικό. Τιμή μας που είμαστε Έλληνες, που φοράμε τη γαλανόλευκη. Αγαπάμε τη χώρα μας, όλοι οι Έλληνες μας στήριξαν. Ακόμα και τώρα τρέμω από τη συγκίνηση. Ο απλός κόσμος, όλοι οι φίλοι μας, δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Χάσαμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο και αυτό μας πείσμωσε ακόμα περισσότερο», είπε ο Παύλος Καγιαλής στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγη ώρα μετά την προσγείωσή τους στο «Ελ. Βενιζέλος, ενώ από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μάντης συμπλήρωσε: «Τι να πούμε, είμαστε χαρούμενοι. Δεν έχουν συνηθίσει τέτοιες υποδοχές. Δικαιώνονται οι κόποι μας. Όπως ξαναείπα, πήγαν όλα βάσει προγράμματος, λείψαμε πολύ, δουλέψαμε πολύ. Κανείς να μην παρατάει τα όνειρά του, τα πάντα γίνονται πραγματικότητα αν κοπιάζουμε . Οι Αυστραλοί είναι τεράστιοι αθλητές, έχουν κερδίσει 7 παγκόσμιους τίτλους και το μετάλλιο κρίθηκε στην ισοβαθμία. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να δώσουμε κάτι επιπλέον για το Τόκιο. Ο Νίκος Λάσκαρης ήρθε τη στιγμή που έπρεπε, τη στιγμή που χρειαζόμασταν τα χρήματα για να κάνουμε την προετοιμασία όπως έπρεπε και να φτάσουμε στην θέση που είμαστε σήμερα».

Θυμηθείτε ΕΔΩ πώς κατέκτησαν το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470, μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Σχετικές ειδήσεις