ΣΠΟΡ

Πρόστιμο στη Σερένα Γουίλιαμς για τη συμπεριφορά της στον τελικό του US Open (vids)

Πρόστιμο στη Σερένα Γουίλιαμς για τη συμπεριφορά της στον τελικό του US Open (vids)

Με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε η Σερένα Γουίλιαμς για την συμπεριφορά της στον τελικό του US Open με αντίπαλο τη Ναόμι Οσάκα.

Η Αμερικανίδα στα μισά του δεύτερο σετ ήταν εξάλλη με τον διαιτητή Άλμπερτ Ράμος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ρέφερι της αναμέτρησης προειδοποίησε την Γουίλιαμς επειδή θεώρησε πως δεχόταν οδηγίες από τον προπονητή της. Η Γουίλιαμς αντέδρασε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν κλέβω για να νικήσω. Προτιμώ να χάσω», ενώ στην επόμενη αλλαγή πλευράς είπε απευθυνόμενη στον Ράμος: «Δεν έχω δεχθεί καμία προπονητική οδηγία. Δεν έχω εξαπατήσει ποτέ και κανέναν στη ζωή μου, έχω μία κόρη και αγωνίζομαι για το σωστό. Μου χρωστάς εξηγήσεις, μία συγγνώμη».

Λίγο αργότερα κι ενώ η Οσάκα προηγούνταν με 4-3, η Σερένα δέχεται νέα επίπληξη (point penalty) επειδή έσπασε την ρακέτα της μετά την απώλεια του σερβίς της και ακούγεται να λέει στον Ράμος: «Μου επιτίθεσαι. Έχεις κάνει λάθος. Δεν θα διαιτητεύσεις ποτέ ξανά σε δικό μου αγώνα. Μου χρωστάς μία συγγνώμη. Εσύ είσαι ο ψεύτης. Μου έκλεψες έναν πόντο»...

Και τότε, αμέσως, ο Πορτογάλος διαιτητής, σε μία εξαιρετικά σπάνια απόφαση για τα δεδομένα του τένις, τιμωρεί την Γουίλιαμς με ένα γκέιμ (game penalty), η Οσάκα προηγείται πλέον με 5-3, για να φθάσει τελικά στην ιστορική νίκη με 6-4.

Η Αμερικανίδα, θα πληρώσει 10.000 δολάρια για την φραστική επίθεση στον διαιτητή, 4.000 για την παρατήρηση για coaching και 3.000 επειδή έσπασε τη ρακέτα της.

Με πληροφορίες από: Mirror