ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Συγκλονίζει η γιαγιά του! «Είμαι τυφλή, δεν μπορώ να τον καμαρώσω»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Συγκλονίζει η γιαγιά του! «Είμαι τυφλή, δεν μπορώ να τον καμαρώσω»
eurokinissi

Με την ιστορική νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ, αλλά και του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open, κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες. Και μπορεί στο πλευρό του να έχει την οικογένειά του, η οποία τον ακολουθεί στους αγώνες του, η 85χρονη γιαγιά του, όμως, δεν μπορεί να τον καμαρώσει, καθώς είναι τυφλή.

«Δεν βλέπουν τα ματάκια μου, παιδί μου, και δεν μπορώ να χαρώ για την επιτυχία του εγγονού μου. Έχω χάσει το φως μου εδώ και πέντε χρόνια. Όμως παρηγορήθηκα όταν μου τηλεφώνησε ο εγγονός μου και μου είπε: «γιαγιά μου θα έρθω γρήγορα, μην ανησυχείς», σημειώνει η κυρία Σταυρούλα μιλώντας στην Espresso και αποκαλύπτει πόσο υπεραγαπάει τον άγγελό της.

«Ο Στέφανος, το αγγελούδι μου, είναι πολύ μακριά και δεν μπορώ να μιλήσω εύκολα μαζί του. Αυτό είναι που με στενοχωρεί. Είναι εξαιρετικό παιδί, γεμάτο καλοσύνη. Με σκέφτεται και με αγαπάει. Όπως και εγώ άλλωστε. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν για το κατόρθωμά του. Όμως είναι δύσκολη η επικοινωνία μας γιατί βρίσκεται πολύ μακριά, παιδί μου», λέει σχεδόν κλαίγοντας.

Όπως λέει η ίδια, ο Στέφανος πηγαίνει στο χωριό όποτε μπορεί, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, για να τη δει.

Η 85χρονη εκφράζει το παράπονό της, καθώς δεν μπορεί να χαρεί τη νίκη του εγγονού της, αφού έχει χάσει εντελώς την όρασή της εδώ και πέντε χρόνια.

«Τα ματάκια μου δεν βλέπουν τίποτα αγόρι μου. Είμαι τυφλή παιδί μου, εντελώς… Δεν βλέπω πάνω από πέντε χρόνια, δυστυχώς. Είχα πίεση στα μάτια. Μετά έπαθα άλλα πράγματα και έτσι έχασα το φως μου. Και πάει… Γιάυτό δεν μπορώ να χαρώ τη νίκη του Στέφανου. Δεν μπορώ να δω στην τηλεόραση τι έχει καταφέρει. Μόνο τη φωνή του ακού και δακρύζω από περηφάνια», λέει συγκινημένη και συμπληρώνει:

«Στενοχωριέμαι πολύ που δεν μπορώ να χαρώ όπως θα ήθελα τον εγγονό μου. Στο τηλέφωνο μου είπε: «γιαγιά θα έρθω γρήγορα, μη στεναχωριέσαι, θα είμαι κοντά σου».

Η 85χρονη αναφέρει ακόμα ότι είναι μόνη της στο χωριό, αφού έχει πεθάνει ο σύζυγός της, αποκαλύπτει, όμως ότι θα φύγει και εκείνη και θα πάει να μείνει κοντά στα παιδιά της σε λίγο.