Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς: Η ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα του κι η κατάσταση του «Νόλε»

Βαγγέλης Πάτας Βαγγέλης Πάτας

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι διοργανωτές του Roland Garros ανέβασαν ένα βίντεο για τον Έλληνα πρωταθλητή, όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα του Απόστολο - Ερωτηματικό η κατάσταση του Τζόκοβιτς λιγες ώρες πριν τον μεγάλο ημιτελικό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι και το φαβορί για να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Μόνο το γεγονός, άλλωστε, ότι ο Έλληνας τενίστας θα αγωνιστεί μόλις για δεύτερη φορά σε τελικό, ενώ ο Σέρβος για 38η(!) «μιλάει» από μόνο του. Ο «Νόλε» στοχεύει στον 18ο τίτλο της καριέρας του σε Grand Slam.

Ο Τσιτσιπάς, όμως, όπως αναφέρει και το βίντεο-αφιέρωμα των διοργανωτών του Roland Garros, ξέρει να χειρίζεται την πίεση, ενώ γίνεται κι ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα του, Απόστολο.

Συγκεκριμένα, τονίζει...

«Στα 22 του χρόνια βρίσκεται στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι ο υψηλότερα καταγμένος Έλληνας. Ο Στέφανος ξέρει να χειρίζεται την πίεση. Είναι από τους ελάχιστους τενίστες που έχει προπονητή τον πατέρα του, Απόστολο που είναι πρώην ποδοσφαιριστής. Είναι σπάνιο ο προπονητής ενός τοπ τενίστα, να μην έχει προηγούμενη αγωνιστική εμπειρία στο ATP Tour.

Ο Στέφανος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, έχοντας χάσει δύο σετ στην πορεία του μέχρι τους "4", ελπίζοντας να πανηγυρίσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο. Θα μπορέσει η ομάδα του να του δώσει την προοπτική να φτάσει μέχρι το τέλος;»

Τελικά πονάει ο Τζόκοβιτς;

Στον αγώνα με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα ο Τζόκοβιτς έδειξε να πονάει αρκετά, ωστόσο ο Ισπανός τον αμφισβήτησε ανοικτά, λέγοντας ότι: «Τα τελευταία χρόνια το κάνει πάντα όταν έχει προβλήματα στο court. Δεν ξέρω, μπορεί να είναι η πίεση και πρέπει να το κάνει. Έπαιζε, όμως, κανονικά, έτσι δεν είναι; Δεν ξέρω αν πραγματικά πονούσε ή ήταν ψυχολογικό. Ρωτήστε τον».

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο ημιτελικό η κατάσταση του Σέρβου αποτελεί ερωτηματικό, με τον σπουδαίο Ματς Βιλάντερ να δηλώνει ότι: «Νομίζω ότι ο τραυματισμός του Τζόκοβιτς είναι ανησυχητικός. Προφανώς και δεν θα θέλει να δείξει στον αντίπαλό του ότι είναι τραυματισμένος, μπαίνοντας στο γήπεδο. Ο Καρένιο Μπούστα είπε ότι πάντα το κάνει αυτό αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι ο Νόβακ το κάνει και δεν πιστεύω ότι θέλει να δείξει στον αντίπαλό του ότι δεν είναι καλά. Είναι ένας υπαρκτός τραυματισμός και αν δεν ξεκινήσει καλά, τότε μπορεί να έχει πρόβλημα».

Το Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς είναι προγραμματισμένο να μην ξεκινήσει νωρίτερα από τις 18:00 και θα μεταδοθεί από το ΕΡΤ Sports HD.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr