Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

Στίβος: Συγκινητική στιγμή! Ο εθνικός ύμνος για τον «χρυσό» Τεντόγλου (video)

Newsbomb

Στίβος: Ο τρομερός Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου κι ο εθνικός ύμνος ακούστηκε στο Τορούν της Πολωνίας.

Ακόμα και σε δύσκολες εποχές, όπως αυτές που ζούμε, ο ελληνικό αθλητισμός βρίσκει τον τρόπο να διακρίνεται και να μας χαρίζει χαρές μέσα στην πανδημία.

Ο εκπληκτικός Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στην πρώτη του προσπάθεια! Το άλμα του έφτασε στα 8.35 μόλις 0.03 εκατοστά λιγότερα από το προσωπικό του και πανελλήνιο ρεκόρ (8.38), πατώντας 3.3 εκατοστά πριν το όριο.

Δείτε την απονομή των μεταλλίων, με τον Έλληνα άλτη να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και τον εθνικό ύμνο να ακούγεται στο γήπεδο, σκορπώντας συγκίνηση. Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, ο βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου, με 8.31μ στην τρίτη προσάθεια κατετάγη 2ος με νέο εθνικό ρεκόρ και ο Φινλανδός, Κρίστιαν Πούλι 3ος με 8.24μ, που είναι επίσης εθνικό ρεκόρ.

«Είναι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα. Ήταν ένας απίστευτος αγώνα με καλά άλματα από τους αθλητές. Θα κάνω τώρα κάποιες θεραπείες στο γόνατο και στη συνεχεία θα ξεκινήσω προετοιμασία για τον ανοικτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και για το λόγο αυτό σήμερα ένιωθα ότι το κάνω σαν αγγαρεία» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Τεντόγλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε και πώς ανοίγουν σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση - Η παράταση και η ημερομηνία-«κλειδί»