ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι Έλληνες «άνοιξαν βήμα»: Το τρέξιμο είναι η νέα μας συνήθεια

Οι Έλληνες «άνοιξαν βήμα»: Το τρέξιμο είναι η νέα μας συνήθεια

Το 2020 φαίνεται πως είναι χρονιά – ορόσημο για πολλούς Έλληνες, που με αφορμή την πανδημία, την καραντίνα και το lockdown που ακολούθησε, άλλαξαν πολλές από τις συνήθειές τους, εγκατέλειψαν παλιές και υιοθέτησαν νέες.

Είναι δεδομένο πως είναι πλέον πάρα πολλοί εκείνοι που αποφάσισαν να αθλούνται συστηματικά σε εξωτερικούς χώρους και μάλιστα να ασχοληθούν ειδικά με το τρέξιμο. Πολλοί, χαριτολογώντας, συνηθίζουν να λένε πως «πάντα τρέχαμε γιατί κάτι μας κυνηγούσε, τώρα τρέχουμε για το καλό μας». Πράγματι, μια συνήθεια όπως το τρέξιμο, μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τη ζωή μας σήμερα.

Έτσι, εν μέσω καραντίνας και με τα πάντα γύρω μας κλειστά, πολλοί φόρεσαν τα αθλητικά τους, άνοιξαν βήμα κι άρχισαν να τρέχουν, συστηματικά, καθημερινά, όλο και καλύτερα, όλο και περισσότερο, ώσπου το τρέξιμο μπήκε για τα καλά στη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Είτε για μισή ώρα ημερησίως, είτε ακόμα πιο συστηματικά, είτε σε εντελώς ερασιτεχνικό επίπεδο είτε πιο «επαγγελματικά», με τη συμμετοχή σε επίσημους αγώνες δρόμου και αντοχής, το τρέξιμο μπήκε στη ζωή μας για να μείνει. Η ώρα που βρισκόμαστε μόνοι μας ή με την «παρέα για το τρέξιμο» στο δρόμο είναι μια ώρα που μοιάζει με «αναμέτρηση» με όσα υπάρχουν στην καθημερινότητά μας: Υποχρεώσεις, προθεσμίες, ρουτίνα, αγωνίες, αλλά και οι επιτυχίες μας, τα επιτεύγματά μας στην καριέρα ή την προσωπική μας ζωή, ο ίδιος μας ο οργανισμός και οι ανάγκες του. Είναι το τρέξιμο που μας δίνει την ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα μας – συνειδητά ή ασυνείδητα – και να εμπνευστούμε για τη συνέχεια, να βρούμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε ό,τι προκύψει, χωρίς μοιρολατρίες και πισωγυρίσματα, χωρίς δισταγμό, μόνο με ορμή και δύναμη εσωτερική.

Κοινός τόπος όλων όσοι ανοίγουν βήμα και τρέχουν είναι η αίσθηση που αφήνει μετά: Πνεύμα ακμαίο, σώμα που χρειάζεται αναζωογόνηση αλλά είναι δυνατό. Τότε ακριβώς, είναι η ώρα για μια μπίρα! Ίσως φαίνεται ακόμα και οξύμωρο, όμως δεν μιλάμε για μία οποιαδήποτε μπίρα, αλλά για μία μπίρα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, πλούσια σε βιταμίνη Β, καθώς προέρχεται από φυσικές βύνες κριθαριού και σιταριού: Είναι η ΑΜΣΤΕΛ FREE, η πρώτη ελληνική μπίρα με 0,0% αλκοόλ και μόλις 25 θερμίδες ανά 100 ml. Με τη γεύση της όπως ακριβώς τη γνωρίζουμε, έχει δημιουργηθεί από έμπειρους ζυθοποιούς, ώστε να μην της λείπει τίποτα – εκτός, φυσικά, από το αλκοόλ και τις θερμίδες!

Δεν είναι τυχαίο ότι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο τρέξιμο, που είναι παραδείγματα ήθους, δύναμης και ψυχικής ορμής για όλους, προτιμούν την ΑΜΣΤΕΛ FREE. Ο παραολυμπιονίκης του στίβου Μιχάλης Σεΐτης, ο άνθρωπος που βγήκε νικητής από όσες ανατροπές του έφερε η ζωή και έφτασε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε πολλές περιπτώσεις, άνοιξε βήμα μπροστά σε όλες τις προκλήσεις, χωρίς δισταγμούς και δεύτερες σκέψεις. Ένα τροχαίο ατύχημα ήταν η αιτία να χάσει το ένα του πόδι, όμως με επιμονή, υπομονή και αέναη προσπάθεια, κατόρθωσε να υπερνικήσει τα εμπόδια και να βγει, όχι απλά νικητής, αλλά χρυσός Παραολυμπιονίκης, κάτοχος παγκοσμίων ρεκόρ στο τρέξιμο, διάσημος για τα κατορθώματά του, αγαπητός σε όλους και πραγματικό πρότυπο πάθους γι’ αυτό που αγαπάει, το τρέξιμο.

Ο Μιχάλης Σεΐτης μοιράζεται βίντεο για το πάθος του με το τρέξιμο και εξηγεί πως «τρέχει γιατί δεν θα ήταν αυτός αν δεν το έκανε». Βγάζοντας τη δική του αλήθεια, καλεί όλους εμάς να… μοιραστούμε μαζί του μια ΑΜΣΤΕΛ FREE, να μπούμε στο www.amstelfree.gr και να πάρουμε δύναμη, διαβάζοντας κι άλλες ιστορίες ανθρώπων που άλλαξαν τη ζωή τους, μέσα από το τρέξιμο – γιατί όχι και να μοιραστούμε μαζί τους τι είναι αυτό που μας κάνει να αγαπάμε το τρέξιμο, τι είναι αυτό που «μας δίνει».

Το τρέξιμο γίνεται πάθος για όλους όσοι φορούν τα αθλητικά τους και «ανοίγουν βήμα». Η ώρα εκείνη, αμέσως μετά την προπόνηση, η ώρα που ανοίγει η ΑΜΣΤΕΛ FREE και δροσίζει τον λαιμό είναι η ώρα που αυτόματα έρχεται η ολοκλήρωση: Τρέχουμε και παίρνουμε δύναμη, μας «γεμίζει» γιατί μας «αδειάζει», το κάνουμε για τον εαυτό μας και για την ψυχή μας, για να προχωρούμε μπροστά και να παίρνουμε πάντα το καλύτερο, από ό,τι κι αν έρθει στον δρόμο μας.

#Anoiksevima #Amstelfree