ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκλογές ΕΟΚ: Αυγενάκης κερνάει, Αυγενάκης πίνει

Εκλογές ΕΟΚ: Αυγενάκης κερνάει, Αυγενάκης πίνει

Άνοιξε ο τουρισμός, άνοιξαν οι μετακινήσεις, άνοιξαν όλες οι δραστηριότητες και ο Λευτέρης Αυγενάκης κάνει ότι περνάει από το χέρι του να μην γίνουν οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ)

Η αναστάτωση στο χώρο του Αθλητισμού είναι πρωτοφανής. Παρά το γεγονός ότι ουδείς απαγορεύει τη διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων και δη σε ανοικτούς χώρους, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καν απαγόρευση συναθροίσεων σε ανοικτούς χώρους, παρά το γεγονός ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκανε εν μέσω λοκντάουν - τον περασμένο Σεπτέμβρη - διά ζώσης εκλογές, παρά το γεγονός ότι με βάση την ΚΥΑ στη Λεωφόρο των 14.000 θέσεων το βράδυ του Σαββάτου μπορούν να συγκεντρωθούν 7.000 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν μία συναυλία/παράσταση, παρά το γεγονός ότι υπάρχει Δικαστική απόφαση που όχι απλά δίνει το δικαίωμα αλλά επιβάλλει στην ΕΟΚ να κάνει εκλογές την Κυριακή όπως τις έχει προκηρύξει (διά ζώσης), ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης γράφει στα παλιά του τα παπούτσια όλα τα παραπάνω και σε ένα τελευταίο… απονενοημένο διάβημα καλεί από Εισαγγελείς, Δικαστές, Υπουργούς, Αστυνομία, ΜΑΤ μέχρι τον… Στρατό να επέμβει ώστε το μπάσκετ να μην πάει στις κάλπες για να βγάλει την επόμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας!

Απίστευτα πράγματα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε νωρίτερα σήμερα σε ανάρτησή του πως η ΕΟΚ θα έπρεπε να ακολουθήσει το δρόμο της νομιμότητας, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία που αναβλήθηκε, ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Μαΐου, καθώς όπως ισχυρίζεται η διεξαγωγή της με φυσική παρουσία θεωρήθηκε επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Έχουν ανοίξει θέατρα, μουσεία, συναυλιακοί χώροι, σχολεία, δραστηριότητες και ο Αυγενάκης φοβάται διασπορά του ιού στις εκλογές του μπάσκετ οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα γίνουν με αυστηρά κριτήρια και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για να μην γίνουν οι εκλογές έχει βάλει λυτούς και δεμένους, ενώ έχει μπλέξει και την Πολιτική Προστασία, αλλά και τον τομέα αθλητισμού της ΝΔ, τον οποίο έβαλε να εκδώσει ανακοίνωση υπέρ του!

Την ίδια στιγμή η ΕΟΚ, κατηγορεί τον Λευτέρη Αυγενάκη πως λειτουργεί εναντίον του αθλητισμού και της Δημοκρατίας και διαβιβάζει σε όλους τους τόνους, πως θα πραγματοποιήσει κανονικά τις εκλογές στις 30 Μαΐου, όπως ορίζει η νομοθεσία, ανεξάρτητα από τις εντολές Χαρδαλιά.

Δυστυχώς ο κ. Αυγενάκης κοροϊδεύει τους πάντες επικαλούμενος διασπορά covid όταν η ΕΟΚ θα ακολουθήσει εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο, τηρώντας τα μέτρα κατά γράμμα. Εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, λειτουργώντας στον αθλητισμό με προσωπική ατζέντα και συμφέροντα.

Κοροϊδεύει το μπάσκετ λέγοντας ότι… θέλει το καλό του με αποκλεισμούς υποψηφίων και σωματείων, μητρώα που δεν ανοίγουν και… εκλεκτούς υποψηφίους. Κοροϊδεύει τον Έλληνα πολίτη καταστρατηγώντας στην πράξη τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Αλήθεια ο Υφυπουργός Αθλητισμού για να μην βγει ο μη εκλεκτός του, είναι αποφασισμένος αν χρειαστεί να πάρει την… κάλπη στο σπίτι του;

Αλήθεια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού επικαλείται τον Νόμο για να… κουρελιάσει το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα: Τις εκλογές;

Μήπως πρέπει κάποιος να διασώσει την τιμή των δημοκρατικών λειτουργιών της χώρας και της ελληνικής Πολιτείας για να μην γίνουμε «μπανανία» Λατινικής Αμερικής;

Στα κάγκελα και η αντιπολίτευση

Με ανακοίνωσή του, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορεί τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για «επιστράτευση» του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, προκειμένου να μη διεξαχθούν οι προγραμματισμένες -με φυσική παρουσία στο «Απόστολος Νικολαΐδης» της «Λεωφόρου»- για τις 30 Μαΐου αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί επικίνδυνη αντιδημοκρατική ολίσθηση αμφισβήτησης των αποφάσεων της δικαιοσύνης, ευθεία βολή στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και ποινικοποιεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι,» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Εμφανής ο πανικός της κυβέρνησης μετά την πλήρη αποτυχία της να χειραγωγήσει τις Ομοσπονδίες.

Μετά τη χθεσινή αποτυχημένη απόπειρα του κ. Αυγενάκη – με απαράδεκτη παρέμβαση στη δικαιοσύνη – να ελέγξει τις εκλογικές διαδικασίες στην ΕΟΚ, “ επιστρατεύτηκε” σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος ανέλαβε να ακυρώσει τις εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 30 Μαΐου.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί επικίνδυνη αντιδημοκρατική ολίσθηση αμφισβήτησης των αποφάσεων της δικαιοσύνης, ευθεία βολή στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και ποινικοποιεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Η κυβέρνηση φέρει την απόλυτη ευθύνη για την ανώμαλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο μπάσκετ.

Την καλούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια ελέγχου, χειραγώγησης και εγκαθίδρυσης κομματικού κράτους στον αθλητισμό».

Διαβάστε επίσης:

Κατεβάζει τον... στρατό ο Αυγενάκης για να μην γίνουν οι εκλογές της ΕΟΚ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Τα άφαντα στοιχεία και η μοναδική μαρτυρία – Τι ψάχνουν στην ΕΛΑΣ