ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο αθλητισμός «αιμορραγεί» στις γειτονιές: Μιλούν στο Newsbomb.gr οι άνθρωποι που αντιστέκονται

Γήπεδο μπάσκετ

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ξεκίνησε εκ νέου και το Newsbomb.gr καταγράφει τι συμβαίνει στις γειτονιές και στους χώρους άθλησης

Η επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού έφερε ανάταση στην ψυχολογία του κόσμου και κυρίως των παιδιών που μετά από την πολύμηνη παραμονή στο σπίτι τους πλέον μπορούν να ασχοληθούν με τα αγαπημένα τους αθλήματα.

Κάποια δε από αυτά πάνε σε συλλόγους και αθλούνται με την βοήθεια των ειδικών.

Καθηγητές φυσικής αγωγής και coaches από τους χώρους του μπάσκετ, του taekwondo και του στίβου μιλούν στο Newsbomb.gr για το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων και εκφράζουν την χαρά τους που βρίσκονται ξανά στους φυσικούς τους χώρους που δεν είναι άλλοι από τα γήπεδα.

Ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα με τον κωδικό 6 υπήρχε η δυνατότητα άσκησης αλλά πολλά γήπεδα σε γειτονιές ήταν ακατάλληλα και επικίνδυνα. Και έτσι πολλοί γονείς δεν επέτρεπαν στα παιδιά τους να τα επισκεφθούν. Ο covid-19 ανέδειξε ακόμη μια «πληγή»: ότι στις γειτονιές ο αθλητισμός «αιμορραγεί».

Επικίνδυνα σουτ

Δεν χωράει ο νους ότι σε ένα άθλημα όπως είναι το μπάσκετ που έχει χαρίσει δεκάδες επιτυχίες τις τελευταίες δεκαετίες τα γηπεδάκια που σουτάρουν οι αυριανοί πρωταθλητές να ενέχουν κινδύνους και να μην είναι λειτουργικά.

Στα περισσότερα δεν υπάρχουν βρύσες, προβολείς, ούτε καν διχτάκια, ενώ τα τερέν είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα και μια πτώση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς. Πως ένα παιδί που δεν μπορεί να πάει σε κάποιον σύλλογο να παίξει;

Εκεί που η Εθνική τέμνεται με την Καβάλας στου Μαζαράκη που λέγανε οι παλιοί υπάρχει ένα γηπεδάκια στην οδό Κηφισού. Μάλλον είναι ξεχασμένο από τους αρμόδιους αν δει κανείς την κατάσταση στην οποία είναι. Σκουριασμένες μπασκέτες, σκισμένα διχτάκια, και ένα τερέν που γρατζουνά σε κάθε άγγιγμα.

Σκουριασμένες μπασκέτες, σκισμένα διχτάκια, και ένα τερέν που γρατζουνά σε κάθε άγγιγμα στου Μαζαράκη

Ένα ακόμη πολύ επικίνδυνο γήπεδο εντόπισε το Newsbomb.gr στην περιοχή της Παλατιανής πάνω από τη Θηβών. Θα μπορούσε να είναι πολύ πιο προσεγμένο γιατί βρίσκεται σε γειτονιές με πολλά παιδιά και θα μπορούσε να ήταν σημείο συνάντησης. Αντί αυτού είναι ξεχασμένο και σίγουρα επικίνδυνο.

Το γήπεδο στην Παλατιανή

Στο Χαϊδάρι εντοπίσαμε άλλο ένα γήπεδο με κατεστραμμένο σχεδόν, λες και το χτύπησε ο Εγκέλαδος!

Το γήπεδο στο Χαϊδάρι που μοιάζει να το χτύπησε ο Εγκέλαδος

Ωστόσο για να μην τονίζουμε μόνο τα αρνητικά στην Πετρούπολη εντοπίσαμε πολύ όμορφα γήπεδα, πάνω από την Αγία Τριάδα, στο νταμάρι που έλεγαν οι παλιότεροι.

Μάλιστα το σημείο αυτό είναι πόλος έλξης για δεκάδες παιδιά και οικογένειες. Λίγο πιο κάτω είναι και τα γηπεδάκια της Κηπούπολης που με λίγη προσοχή και φροντίδα θα γίνουν υπέροχα.

Επιστρέψαμε και είμαστε χαρούμενοι που μπαίνουμε σε…φόρμα

Οι ειδικοί που φροντίζουν την εκγύμναση την δική μας και των παιδιών μας στέλνουν μήνυμα στο Newsbomb.gr με αφορμή το άνοιγμα των δομών. Όλοι τους χαρούμενοι για αυτήν την εξέλιξη δηλώνουν πως ο Αθλητισμός είναι το τείχος της υγείας μας.

Μάντη Περσάκη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής: Δέστε τα κορδόνια των παπουτσιών σας και περπατήστε, ασκηθείτε, δυναμώστε

«Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, είναι η ίδια η ζωή. Ευτυχώς με τον κωδικό #6 όλο το διάστημα της καραντίνας ο κόσμος είχε την δυνατότητα να αθληθεί. Τώρα όμως ανοίγουν σταδιακά οι δομές. Με το αίσθημα ευθύνης προς τον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας που ορίζουν οι ειδικοί γυμναζόμαστε.

Το σώμα μας, είναι ο ναός της ψυχής μας και οφείλουμε να τον προστατεύουμε. Μπαίνουμε σε «φόρμα» γιατί ο δυνατός οργανισμός είναι η καλύτερη ασπίδα.

Για τα παιδιά αλλά και για εμάς η άθληση είναι ένα μεγάλο μέσο διαφυγής αλλά και ευεξίας. Δέστε τα κορδόνια των παπουτσιών σας και περπατήστε, ασκηθείτε, δυναμώστε.

Οι ειδικοί θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε ότι σας έλειψε όλο αυτό το διάστημα».

Σπύρος Μυλωνάς Player Development coach: Ο Αθλητισμός είναι έτσι δομημένος που έχουμε μάθει να ακολουθούμε οδηγίες

«Μετά από 7 μήνες που ήμασταν στον «πάγο» ανοίγουμε, ανυπομονούμε όλοι… Μικροί αθλητές αλλά και επαγγελματίες περιμένουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Να μπούνε μέσα στο γήπεδο μετά από τόσο καιρό. Από την πλευρά μας θα τηρήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο Αθλητισμός είναι έτσι δομημένος που ακολουθούμε οδηγίες και εντολές οπότε όλοι να γυρίσουμε στο άθλημα που αγαπάμε. Τα μικρά παιδιά δυσκολεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα,ήταν κλεισμένα στο σπίτι, δεν μπορούσαν να βγουν στο φυσικό τους χώρο να αθληθούν αλλά πλέον τώρα θα μπορούν να παίξουν και να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ».

Ειρήνη Μπουράκη, Γυμνάστρια ειδικότητα taekwondo: Η άθληση είναι συνώνυμη με την υγεία και την δύναμη

«Τόσο καιρό ήμασταν εκτός φόρμας. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ήταν κλειστός.
Ευτυχώς τώρα, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα θα βρεθούμε πάλι να αγωνιζόμαστε, να βελτιώνουμε την υγεία μας.

Η άθληση είναι συνώνυμη με την υγεία και την δύναμη. Χαίρομαι πολύ που μπορώ να αγωνιστώ ξανά».

Ελενα βαλοπετροπουλου, Γυμναστρια ειδικότητα ενόργανη:Τώρα με ασφάλεια μπαίνουμε στα δικά μας γήπεδα

«Η ζωή χωρίς τον αθλητισμό ήταν λίγο περίεργη. Η ευεξία και η ηρεμία σε σώμα και πνεύμα περνά μέσα από την άθληση.

Τώρα με ασφάλεια μπαίνουμε στα δικά μας γήπεδα, στα γήπεδα που έχουμε κάνει τα πιο όμορφα μας όνειρα.

Γυμναζόμαστε και τηρούμε τα μέτρα που ορίζει η Πολιτεία... η χαρά μας είναι μεγάλη που είμαστε εδώ όπου ανήκουμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής την 64χρονη - Μίσος δείχνει ο τρόπος του