10 Έλληνες πρωταθλητές μιλούν στο Newsbomb.gr για την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
Πηγή: InTime
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

10 Έλληνες πρωταθλητές μιλούν στο Newsbomb.gr για την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Πώς τα κατάφεραν στην εποχή του covid-19 να φθάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ποιες είναι οι προσδοκίες τους

Οι μεγάλες προσωπικότητες φαίνονται όταν οι δυσκολίες γίνονται βουνά. Εκεί οι ανθρώπινες δυνάμεις δεν αρκούν για την επιτυχία, πρέπει να έχει κανείς στο DNA του το μέταλλο του πρωταθλητή. Οι Έλληνες πρωταθλητές ξεπέρασαν τους εαυτούς τους για μια ακόμη φορά και ετοιμάζονται να πάνε στο Τόκιο για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τι και αν ο κορονοϊός τους στέρησε τα τουρνουά, τους δυσκόλεψε τις προπονήσεις και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις καθημερινές δςυσκολίες και τις ελλιπείς υποδομές; Εκείνοι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και δίνουν το «παρών» στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Δεν γινόταν να λείπει η Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν γινόταν να λείπουν οι απόγονοι αυτών που τους «γέννησαν», αυτών που για τους νικητές τους γκρέμιζαν τα τείχη.

Λίγο πριν την αναχώρηση τους κάποιοι από τους Έλληνες πρωταθλητές μιλάνε στο Newsbomb.gr για τις προσδοκίες τους στην Ιαπωνία.

Χρήστος Βολικάκης παγκόσμιος πρωταθλητής στη ποδηλασία: Μακάρι να βρεθώ στο βάθρο

«Οι αγώνες στη Ρωσία αποτέλεσαν μια πρόβα για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι σε καλή κατάσταση και θα κάνω ό,τι μπορώ για να διεκδικήσω με αξιώσεις το στόχο μου. Μακάρι να βρεθώ στο βάθρο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να είμαι σε καλή ημέρα και να αφιερώσω μια διάκριση σε όλους τους Έλληνες. Μέχρι τότε προετοιμάζομαι και δουλεύω σκληρά. Με τη βοήθεια του Θεού, ελπίζω να τα καταφέρω», είπε στο Newsbomb.gr

Κώστας Φιλιππίδης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο επί κοντώ: Στόχος η συμμετοχή μου στον τελικό

«Είναι η τρίτη φορά που θα συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στοχεύω σε μια τρίτη συμμετοχή σε τελικό. Θα ήθελα να επισημάνω πως η όλη προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν αρκετά δύσκολη λόγω των συνθηκών που επέβαλλε ο covid-19. Λόγω της πανδημίας υπήρξαν πολλά σταματήματα, πολλές παύσεις, οι συμμετοχές στους αγώνες και οι μετακινήσεις ήταν δύσκολες, αλλά πλέον τα αφήνουμε όλα πίσω και πάμε Πρόσω ολοταχώς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε στο Newsbomb.gr ο Κώστας Φιλιππίδης.

Νικόλ Κυριακοπούλου, 3η σε παγκόσμιο, 2η σε ευρωπαϊκό : Με κίνητρο και εμπειρία

«Ο πρώτος μου στόχος είναι να μπω στον τελικό, τις είναι και ο πιο δύσκολος αγώνας. Αισιόδοξη είμαι, έχω εμπειρία και θα προσπαθήσω για το καλύτερο, παρά τις δυσκολίες είμαστε στο Τόκιο και θα παλέψουμε σκληρά για το καλύτερο αποτέλεσμα» είπε στο Newsbomb.gr η γεμάτη μετάλλια από ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις Νικόλ Κυριακοπούλου.

Άννα Ντουντουνάκη, Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ. πεταλούδα: Είναι πολύ σημαντικό να ξέρω πως είστε δίπλα μου

«Θεωρώ ότι είμαι σε καλή κατάσταση ψυχολογικά και σωματικά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν πάντα όνειρό μου και τώρα απέχουν μερικές μέρες και προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω.

Θα κάνω ό,τι μπορώ για να έχω καλές επιδόσεις και να καταγράψω μια καλή παρουσία.

Ευχαριστώ όλους εσάς που είστε στο πλευρό μου, είναι πολύ σημαντικό να ξέρω πως είστε δίπλα μου», λέει στο Newsbomb.gr η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μέτρα πεταλούδα Άννα Ντουντουνάκη.

Εμμανουήλ Καραλής, επί κοντώ: Έβλεπα μικρός τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην τηλεόραση και ήθελα να πάω, τώρα είμαι σε αυτούς, αυτό είναι ευλογία

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, είμαι υγιής, κατάφερα να ξεπεράσω όλες τις δυσκολίες που είχα αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα βρίσκομαι σε Ολυμπιάδα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά», λέει χαρακτηριστικά ο Έλληνας αθλητής και συνεχίζει, «Ήταν ένα όνειρο ζωής. Από μικρός που έβλεπα με την μητέρα μου τους Ολυμπιακούς Αγώνες της έλεγα πως θέλω και εγώ κάποια στιγμή να πάω …σημεία ανοιγοκλείνω τα μάτια μου και είμαι στο τιμ της εθνικής που φεύγει για Τόκυο, είναι ευλογία από το Θεό αυτό που ζω, προσδοκώ να ξεπεράσω τον εαυτό μου, κοιτάμε θετικά, κοιτάμε ψηλά και ό,τι είναι να έρθει ας έρθει».

Παναγιώτα Τσινοπούλου, 20 χλμ βάδην: «Θα ήθελα να πετύχω έναν πάρα πολύ καλό χρόνο, έναν χρόνο που θα με αντιπροσωπεύει»

«Ήταν αρκετά δύσκολο να φθάσω στο Τόκιο. Από θέμα προπόνησης και ψυχολογίας περισσότερο, όλο αυτό το διάστημα που υπήρχε η καραντίνα δυσκολευόμασταν στις προπονήσεις. Η περσινή χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή, έκανα ένα πολύ καλό ατομικό ρεκόρ. Ήθελα φέτος να πάω ακόμη καλύτερα, αλλά λόγω των συνθηκών ήταν λίγα τα ταξίδια, λίγοι οι αγώνες και αυτοί που κάναμε ήταν ειδικών συνθηκών λόγω των μετακινήσεων που προκαλούσαν κούραση επιπλέον» , λέει χαρακτηριστικά η Παναγιώτα Τσινοπούλου στο Newsbomb.gr και στην συνέχεια μιλά για τις προσδοκίες της, «Θα ήθελα ένα πάρα πολύ καλό χρόνο, έναν χρόνο που θα με αντιπροσωπεύει».

Κώστας Δουβαλίδης, 110 μέτρα εμπόδια: Είναι η 4η συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς και μόνο και μόνο για εμπειρία ζωής ήθελα να βρίσκομαι στο Τόκιο

«Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για εμένα ήταν βουνό με πάρα πολλά εμπόδια που κλήθηκα να ξεπεράσω. Παρόλα αυτά κατάφερα να είμαι μέσα στην ομάδα. Είναι η 4η φορά που θα είμαι στους Αγώνες και μόνο και μόνο για εμπειρία ζωής ήθελα να βρίσκομαι στο Τόκιο. Έναν αθλητή τον καταξιώνει η παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι φανταστικό και μαγικό να συμμετέχεις σε αυτούς», λέει χαρακτηριστικά ο Κώστας Δουβαλίδης στο Newsbomb.gr o οποίος στην συνέχεια επισημαινει, «Είμαι στα 110 μέτρα με εμπόδια, ένα αγώνισμα που απαιτεί να συνδυάσεις πολλά πράγματα όπως δύναμη, έκρηξη, ευλυγισία… Πρέπει να σχεδιαστούν όλα μαζί σε μια κούρσα. Παρόλα αυτά θα κριθώ να το καταφέρω και φέτος που έζησα μια δύσκολη χρονιά».

Μιχάλης Αναστασάκης, σφυροβολία: Στόχος είναι να περάσω στον τελικό

«Προσδοκώ για το καλύτερο. Θα ήθελα να περάσω τελικό, για να προσπαθήσω για το καλύτερο. Ήταν μεγάλο όνειρο η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες», λέει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο Έλληνας πρωταθλητής της σφαιροβολίας.

Χρήστος Φραντζεσκάκης, σφυροβολία: Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στο Τόκυο

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θα προσπαθήσω να κάνω μια καλή εμφάνιση, κι αν καταφέρω και περάσω στον τελικό θα είμαι πολύ ευχαριστημένος», λέει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο Έλληνας πρωταθλητής.

Σταματία Σκαρβέλη, σφυροβολία: Είμαι ενθουσιασμένη για την παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Σταματία Σκαρβέλη εκπροσωπεί την Ελλάδα στην σφυροβολία γυναικών. Η ίδια δηλώνει στο Newsbomb.gr ενθουσιασμένη που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θα κάνει ότι μπορεί για να προκριθεί στον τελικό. Μάλιστα αποκαλύπτει πως η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν όνειρο ζωής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr