ΑΘΛΗΤΙΚΑ

SNF Nostos Run 2021: Τρέχοντας προς το Μέλλον

SNF Nostos Run 2021: Τρέχοντας προς το Μέλλον

Η μαγεία του βραδινού αγώνα δρόμου SNF Nostos Run επιστρέφει από κοντάστις 25 Αυγούστου

Οι εγγραφές άνοιξαν στο snfnostos.org!

Ύστερα από μια δύσκολη χρονιά, με συνθήκες που μας κρατούσαν πολλές φορές μακριά από τις αγαπημένες μας συνήθειες και δραστηριότητες, η μαγεία τού «από κοντά» επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι! Μπορούμε να συναντηθούμε ξανά και να ζήσουμε πάλι τις εμπειρίες που μας έλειψαν, να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε αλλά και να αθληθούμε μαζί. Και θα τα κάνουμε όλα στη μεγάλη, ανοιχτή σε όλους, γιορτή του καλοκαιριού, στο φετινό SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ιδιαίτερα όσοι αγαπούν το τρέξιμο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και πάλι από κοντά τον αγώνα δρόμου SNF Nostos Run, την ιδιαίτερα αγαπητή αθλητική διοργάνωση του ΙΣΝ που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος, και που θα ενώσει για έβδομη συνεχή χρονιά τους δρομείς στις 25 Αυγούστου, κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας. Ο αγώνας περιλαμβάνει διαδρομές των 10 και των 6 χλμ., καθώς και διαδρομή 1 χλμ. για αθλητές των Special Olympics. Η εκκίνηση των δύο πρώτων διαδρομών θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 20:30 και στις 21:10 αντίστοιχα, με τους δρομείς να διασχίζουν το κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, μέσω της Λεωφόρου Συγγρού, να τερματίζουν στο ΚΠΙΣΝ. Ο SNF Nostos Run δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα υπάρξει επίσημη χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν την επίδοσή τους.

Όπως αναφέραμε και στην πρόσφατη ανακοίνωσή μας, με στόχο τη διοργάνωση ενός ασφαλούς και παράλληλα απολαυστικού αγώνα, έχουμε ορίσει ο φετινός SNF Nostos Run να υποδεχθεί έως 5.000 δρομείς (2.500 σε κάθε διαδρομή των 10k και 6k), καθώς και αθλητές των Special Olympics (1k). Διενεργώντας πάντοτε σε συμφωνία με τις αρμόδιες αρχές, η συμμετοχή στον αγώνα σε ποσοστό 75% θα είναι εφικτή σε δρομείς που κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (με πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση) ή βεβαίωση νόσησης (τους τελευταίους 6 μήνες), ενώ για το υπόλοιπο 25% η συμμετοχή θα είναι ανοιχτή σε δρομείς που θα επιδείξουν αρνητικό PCR ή Rapid test (72 και 48 ωρών αντίστοιχα).

Για μια ακόμα χρονιά, ο αγώνας SNF Nostos Run έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Κάθε δρομέας που θα λάβει μέρος στον αγώνα θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ένα συμβολικό ποσό συμμετοχής, το οποίο θα διατεθεί σε δυο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αφιερώνουν το έργο τους στην υποστήριξη ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία, μέσω της τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Οι οργανισμοί που θα ενισχυθούν μέσα από το φετινό SNF Nostos Run είναι οι εξής:

ARTOGETHER - Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία και Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους - Σ.Κ.Ε.Π.

Με τη συνεισφορά του ΙΣΝ, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις συμμετοχές των δρομέων θα τριπλασιαστεί και θα δοθεί ως δωρεά στους οργανισμούς. Για παράδειγμα, σε συνεισφορά δρομέα των €5 (ελάχιστο προτεινόμενο ποσό), το ΙΣΝ θα συνεισφέρει επιπλέον €10, και έτσι ο οργανισμός θα λάβει €15 από την εν λόγω συμμετοχή.

Zήστε τη μαγεία του SNF Nostos Run, από κοντά:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον SNF Nostos Run στο snfnostos.org.

Γνωρίστε τους οργανισμούς που θα ενισχυθούν από τον αγώνα:

| ARTOGETHER - Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία

H ARTOGETHER - Τέχνη Ατόμων Με και Χωρίς Αναπηρία ιδρύθηκε το 1990 αποσκοπώντας στην ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην τέχνη και τον πολιτισμό. Από την ίδρυσή της, υπηρετεί αδιάλειπτα το δικαίωμα των ατόμων με κάθε τύπου αναπηρία στην καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τη συνεργασία των ατόμων με και χωρίς αναπηρία, έχοντας ως όχημα την τέχνη μέσα από μια πληθώρα δωρεάν δράσεων.


H ARTOGETHER λειτουργεί τέσσερις τακτικές εβδομαδιαίες συμπεριληπτικές ομάδες τεχνών, διοργανώνει ξεναγήσεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους για άτομα με αναπηρία και πραγματοποιεί συμπεριληπτικά εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα.

Στο έργο της εντάσσεται επίσης, η περιοδεύουσα έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» με έργα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Απώτερος σκοπός του προγράμματος, η προβολή του έργου Ελλήνων εικαστικών με αναπηρία.


Η δωρεά των δρομέων και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) θα συμβάλει στη συνέχιση του πρωτοποριακού καλλιτεχνικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας την Τέχνη».

| Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους – Σ.Κ.Ε.Π

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους - Σ.Κ.Ε.Π. είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2008, έχοντας ως όραμα μια συμπεριληπτική κοινωνία με κέντρο βάρους την κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία.

Σκοπός του, η ομαλή συνύπαρξη σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.

Από το έτος ίδρυσής του, ο Σ.Κ.Ε.Π. υλοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία στα σχολεία, στοχεύοντας στην αλλαγή της στάσης και της νοοτροπίας απέναντι στη διαφορετικότητα. Παράλληλα, το σωματείο πραγματoποιεί και τα Εικαστικά Διαδραστικά Εργαστήρια "Αποτυπώματα", στα οποία συμμετέχουν νέοι με και χωρίς αναπηρία.

Η δωρεά των δρομέων και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) θα συμβάλει στη συνέχιση των Εικαστικών Διαδραστικών Εργαστηρίων “Αποτυπώματα”.

# # #

Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται ηλεκτρονικά και μόνο (πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας) προς τον εκάστοτε οργανισμό που επιλέγει ο δρομέας, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αναγέννηση & Πρόοδος, η οποία έχει τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα. Στη συνέχεια, η Αναγέννηση & Πρόοδος θα αποδώσει το συνολικό και πλήρες ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε έναν από τους δυο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Tο ΙΣΝ δεν δέχεται δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες ή άλλου είδους οργανισμούς.

O SNF Nostos Run πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), η οποία καλύπτει όλα τα έξοδα παραγωγής του αγώνα, στο πλαίσιο του SNF Nostos. Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας - Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο αγώνας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

#snfnostosrun

#snfnostos

#apokonta

Σημειώνεται πως ο αγώνας SNF Nostos Run θα διεξαχθεί σύμφωνα με την ισχύουσα κατά τον χρόνο διεξαγωγής του αγώνα νομοθεσία και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, πάντοτε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των συμμετεχόντων καθώς και τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19. Οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα ενημερωθούν πλήρως και εγκαίρως για τους κανόνες διεξαγωγής του αγώνα, τυχόν τροποποίηση των όρων συμμετοχής καθώς και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που θα πρέπει να ακολουθήσουν στο διάστημα πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.1 δισεκατομμυρίων, μέσω σχεδόν 5.000 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο.

Μάθετε περισσότερα για την Πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Υγεία, συνολικού ύψους άνω των $500 εκατομμυρίων.

Μάθετε περισσότερα για τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης COVID-19 του ΙΣΝ, συνολικού ύψους $100 εκατομμυρίων και ενημερωθείτε σχετικά με την κοινωφελή δράση του ΙΣΝ σε ολόκληρο τον κόσμο, στο SNF.org.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.070 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 5 νεκροί σε 24 ώρες, 147 διασωληνωμένοι