ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα… σχοινιά λόγω «Όμικρον» ο αθλητισμός: «Βράζουν» ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Intime

Η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Όμικρον» έχει εκτοξεύσει τα κρούσματα και στον αθλητισμό, με τις ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Ημέρες 2020 ζει ο αθλητισμός με τις ομάδες να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες, ώστε να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη διασπορά του κορονοϊού.

Τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ η διασπορά έχει εξαπλωθεί και σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την επιστροφή στις προπονήσεις μετά τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε οκτώ κρούσματα, εκ των οποίων τα εφτά αφορούν ποδοσφαιριστές! Θετικό δείγμα είχε στα τελευταία τεστ κι ο Παναθηναϊκός, όπου όπως είναι φυσικά σήμανε κι εκεί συναγερμός, ενώ την Τρίτη (28/12) ο κορονοϊός είχε «χτυπήσει» τον Άρη και τον ΟΦΗ.

Τα δεδομένα ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολα κι ήδη ορισμένα ματς της Super League, έχουν αναβληθεί, αλλά η μετάλλαξη «Όμικρον» κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Το ίδιο ισχύει και για τη Basket League, όπου καθημερινά προκύπτουν νέα κρούσματα. Σήμερα (29/12) ο ΕΣΑΚΕ γνωστοποίησε ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν βρέθηκαν δύο θετικοί αθλητές στη Λάρισα κι ένα μέλος της ομάδας του Κολοσσού.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετρούν συνολικά 15!

Ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε ότι ακόμη ένα μέλος του σταφ νόσησε από τον ιό, φτάνοντας τα εφτά κρούσματα, ενώ στον Ολυμπιακό έφτασαν χθες (28/12) τα οκτώ, κάτι που οδήγησε στην αναβολή του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ. Εν κατακλείδι, οι δύο «αιώνιοι» μετρούν μαζί 15 νοσούντες.

Γενικότερα, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει στη Euroleague, όπου τα συνολικά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 50 και τέσσερα ματς της 18ης αγωνιστικής δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οκτώ από τις 18 ομάδες έχουν τουλάχιστον ένα άτομο που είναι θετικό, με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αρμάνι Μιλάνο να είναι στη χειρότερη κατάσταση, έχοντας 11!

Όλη η Ευρώπη στο «κόκκινο»

Το πρόβλημα, φυσικά, δεν αφορά μόνο τους ελληνικούς συλλόγους, αλλά και τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία λίγες ημέρες από την επιστροφή των οκτώ που είχαν νοσήσει, ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα! Ο λόγος για τους Μόντριτς, Αλάμπα, Μπέιλ και Ασένσιο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο ιός έχει «σαρώσει» ομάδες, όπως τη Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία μετράει 17 κρούσματα!

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, η Premier League, ανακοίνωσε την Τρίτη (28/12) την αναβολή ενός ακόμη αγώνα λόγω κρουσμάτων. Ο λόγος για το Έβερτον – Νιουκάστλ, το οποίο είναι το τρίτο της 20ης αγωνιστικής που δεν θα γίνει, καθώς είχαν αναβληθεί και τα Λιντς – Άστον Βίλα και Άρσεναλ – Γουλβς.

Ο κορονοϊός «χτύπησε» και το βόλεϊ

Από τα «δόντια» του κορονοϊού δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα υπόλοιπα αθλήματα. Λόγω κρουσμάτων, άλλωστε, αναβλήθηκε η πρώτη αναμέτρηση Παναθηναϊκός Φοίνικας Σύρου για τα ημιτελικά του League Cup. Η ομάδα της Σύρου, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Super Cup, «χτυπήθηκε» από τον ιό, παρουσιάζοντας αρκετά κρούσματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για εστίαση, διασκέδαση, μουσική και ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

Κορονοϊός, γρίπη ή κρυολόγημα; Πώς να διακρίνουμε τη διαφορά

Survivor Spoiler 29/12: Ο παίκτης που αποχωρεί σήμερα!