ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανακοινώθηκε και επίσημα το ντόπινγκ της Βαλίεβα – Το παρασκήνιο

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανακοινώθηκε και επίσημα το ντόπινγκ της Βαλίεβα – Το παρασκήνιο
Η International Testing Agency (ITA) ανακοίνωσε ότι η Καμίλα Βαλίεβα βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας δίνοντας λεπτομέρειες για τον λόγο για τον οποίο πήρε μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
AP

Η International Testing Agency (ITA) ανακοίνωσε ότι η Καμίλα Βαλίεβα βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας δίνοντας λεπτομέρειες για τον λόγο για τον οποίο πήρε μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

Σε επίσημη ανακοίνωση ότι η Καμίλα Βαλίεβα, η 15χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ που έγραψε ιστορία με το τετραπλό άξελ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας προχώρησε η International Testing Agency (ITA).

Η ΙΤΑ αποκάλυψε, ακόμα, ότι η Βαλίεβα βρέθηκε θετική μετά από αντιντόπινγκ κοντρόλ στο οποίο υποβλήθηκε στο εθνικό πρωτάθλημα της Ρωσίας στις 25 Δεκεμβρίου με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται στις 8 Φεβρουαρίου. Η ρωσική υπηρεσία κατά του ντόπινγκ (RUSADA) ανακοίνωσε την τιμωρία της Βαλίεβα η οποία υπέβαλε ένσταση μια ημέρα αργότερα, στις 9 Φεβρουαρίου, με την RUSADA να την κάνει δεκτή και να της επιτρέπει να δώσει το «παρών» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της RUSADA με την τελική κρίση να αναμένεται πριν την Τρίτη οπότε είναι προγραμματισμένος ο τελικός του καλλιτεχνικού πατινάζ στο ατομικό γυναικών και στο οποίο είναι προγραμματισμένο να λάβει μέρος και η Βαλίεβα.

«Η ΔΟΕ θα ασκήσει το δικαίωμά της να ασκήσει έφεση χωρίς να περιμένει την αιτιολογημένη γνώμη της RUSADA γιατί η απόφαση πρέπει να εκδοθεί πριν το επόμενο αγώνισμα στο οποίο είναι προγραμματισμένο να λάβει μέρος η αθλήτρια» ανακοίνωσε η ITA.

Την έφεση θα εκδικάσει το CAS.

Από την πλευρά της η Βαλίεβα προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή ενώ νέα προπόνηση αναμένεται να πραγματοποιήσει κα τις επόμενες ώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Θρίλερ με την 15χρονη του τετραπλού άξελ που βρέθηκε ντοπέ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη η Βαλίεβα