ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Απίστευτο ατύχημα για Φιλανδό σκιέρ – Πάγωσαν τα γεννητικά του όργανα

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Απίστευτο ατύχημα για Φιλανδό σκιέρ – Πάγωσαν τα γεννητικά του όργανα
Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα μείνουν χαραγμένοι στην ιστορία για τον Φιλανδό σκιέρ, Ρέμι Λίνχολμ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα μείνουν χαραγμένοι στην ιστορία για τον Φιλανδό σκιέρ, Ρέμι Λίνχολμ

Από ένα απίστευτο περιστατικό με θύμα έναν Φιλανδό αθλητή σημαδεύτηκε ο αγώνας των 50χλμ. σκι αντοχής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή διεξαγωγής του αγωνίσματος.

Παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές αποφάσισαν από τη μια να περικόψουν κατά 20χλμ. τον αγώνα αλλά και να καθυστερήσουν κατά μια ώρα την έναρξή του, ο Φιλανδός αθλητής, Ρέμι Λίντχολμ, δεν γλίτωσε από το να παγώσει ένα ευαίσθητο σημείο του σώματός του.

Συγκεκριμένα ο Λίντχολμ ανακοίνωσε ότι μετά τα 96 λεπτά που πέρασε στην πίστα του αγώνα του σκι αντοχής των τελικά 30χλμ. όπου οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά άσχημες με ισχυρούς παγωμένους ανέμους, πάγωσαν τα γεννητικά του όργανα.

«Μπορείτε να φανταστείτε ποιο μέρος του σώματός μου πάγωσε όταν τελείωσα τον αγώνα. Αυτός ήταν ένας από τους χειρότερους αγώνες στους οποίους έχω λάβει μέρος» δήλωσε αρχικά ο Φιλανδός σκιέρ ο οποίος, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, είχε υποστεί το ίδιο μετά από αγώνα στην πόλη Ρούκα της Φινλανδίας το 2021.

Ο ίδιος εξήγησε ότι χρησιμοποίησε μια θερμοφόρα προκειμένου να αποκαταστήσει τη λειτουργία των γεννητικών του οργάνων λέγοντας ότι «όταν άρχισαν να ζεσταίνονται όλα τα κομμάτια του σώματός μου ο πόνος ήταν αφόρητος».

Ενδεικτική της αγριότητας του αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο ήταν η εικόνα του Έλληνα αθλητή, Απόστολου Αγγελή, ο οποίος τερμάτισε τον αγώνα στην 59η θέση και με πάγο να κρέμεται από το πρόσωπό του. Σε ανάρτησή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή χαρακτήρισε, μάλιστα, ως ηρωική την προσπάθειά του.

«Ηρωική προσπάθεια του Απόστολου Αγγέλη στα 50 χλμ των δρόμων αντοχής, στο παγωμένο Πεκίνο. Τερμάτισε στην 59η θέση σε θερμοκρασία -15 βαθμών με το πρόσωπο του παγωμένο και τα πρώτα συγχαρητήρια τα πήρε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά!».

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τον τερματισμό, ο Έλληνας αθλητής δέχθηκε τη θερμή υποδοχή των διοργανωτών, καθώς άκουσε από τα ηχεία των εγκαταστάσεων τον «Ζορμπά», ενώ δέχθηκε και τα συγχαρητήρια από έναν αθλητή που είχε τερματίσει λίγο πιο νωρίς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Απόστολος Αγγέλης τερμάτισε στα 50 χλμ και χόρεψε «Ζορμπά»

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρομακτικό ατύχημα αθλητή – Συγκρούστηκε με τον κάμεραμαν (vid+pics)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτό πόνεσε! Διαιτητής δέχθηκε το πακ στο κεφάλι (video)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρομακτική πτώση αθλητή του σκι – Το κράνος τού έσωσε τη ζωή (video)