ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε στην Πόλη

Ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε στην Πόλη

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός! Τα «μωρά» του Ντούσαν Ίβκοβιτς πέτυχαν τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των φάιναλ φορ κατακτώντας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Κωνσταντινούπολη.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αλλά και σε αυτό που ονομάζεται «ο νόμος του μπάσκετ», οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιώντας επική ανατροπή, επέστρεψαν από το -19 (53-34) και τελικά επικράτησαν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 61-62.

Την νίκη χάρισε στους πειραιώτες ο Πρίντεζης καθώς στην εκπνοή πέτυχε το νικητήριο καλάθι.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 1997, όταν και πάλι με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο είχε κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον «Σοφό» να κερδίζει τη μάχη της... σκακιέρας, άλωσαν την Πόλη, κρατώντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στους 8 πόντους (σημείωσε 22 στην επίθεση!) στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, με τον Κώστα Παπανικολάου να επιβεβαιώνει με την απόδοσή του ότι πλέον έχει ανδρωθεί (18π., με 3/3 τρίποντα, 2/2 δίποντα, 5/6β και 4 ριμπάουντ)!

Σπουδαία εμφάνιση από το Γιώργο Πρίντεζη, που εκτός του νικητήριου καλαθιού σημείωσε και τους 12 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο! Άξια πολυτιμότερος παίκτης ο Βασίλης Σπανούλης, που κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 61-62

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Μαρτίν (Ισπανία), Σαχίν (Ιταλία)

Τα δεκάλεπτα: 10-7, 34-20, 53-40, 61-62

ΤΣΣΚ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 15 (4), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12 (10 ριμπάουντ), Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 3, Κάουν 2, Χριάπα 3 (1), Γκόρντον 2

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς 7, Σπανούλης 15 (2), Ντόρσι, Κέσελ 3 (1), Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 18 (3), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4 (1), Λο

Διαβάστε επίσης:
Θεός της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Οι πανηγυρισμοί των πρωταθλητών Ευρώπης!

Ολυμπιακός: Τα τελευταία συγκλονιστικά λεπτά (βίντεο)

Διαβάστε ρεπορτάζ για το θριάμβο του Ολυμπιακού και τους πανηγυρισμούς των ερυθρολεύκων στην Κωνσταντινούπολη στο onsports.gr