ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το τρίπτυχο της Kaizen Gaming για ένα καλύτερο «αύριο»

Το τρίπτυχο της Kaizen Gaming για ένα καλύτερο «αύριο»
Stoiximan

Παιδί, αθλητισμός, κοινωνία: Το τρίπτυχο της Kaizen Gaming για ένα καλύτερο «αύριο»

Τα παιδιά είναι το μέλλον και έχουμε χρέος να θέτουμε τις ανάγκες τους σε προτεραιότητα όπως και να στηρίζουμε πρωτοβουλίες που έχουν την δύναμη να προσφέρουν χαρά και ελπίδα.

«Σύμμαχός» μας σε αυτό είναι μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες Gametech εταιρίες παγκοσμίως, που έχει καταφέρει να αποτελέσει ένα ελληνικό success story συνεχούς εξέλιξης. Πρόκειται για την Kaizen Gaming, που συμπλήρωσε 10 χρόνια από τη δημιουργία της, και έθεσε εξαρχής τη δική της βέλτιστη πρακτική κοινωνικής προσφοράς, έχοντας ενσωματώσει την κοινωνική δράση στη λειτουργία της, με κύριους άξονες τρεις βασικούς τομείς: το παιδί, τον αθλητισμό και την κοινωνία.

Κοινωνικές δράσεις που απευθύνονται στους «Μικρούς Ήρωες» όλης της Ελλάδας

Αν μπορούσαμε να ορίσουμε τους καθημερινούς ήρωες αυτού του κόσμου, θα λέγαμε πως είναι εκείνοι που αγωνίζονται να ‘’μεγαλώσουν’’ τον κόσμο με τα όνειρά τους, να τολμήσουν και να εμπνεύσουν. Στο ερώτημα πώς το καταφέρνουν αυτό, οι Μικροί Ήρωες της Stoiximan που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας απαντούν με ποικίλες δράσεις που ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες.

Με το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν», η εταιρία δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά δημοτικών σχολείων να έχουν άμεση πρόσβαση σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η δράση, υλοποιείται κάθε χρόνο και μέχρι σήμερα, περισσότερα από 42.000 παιδιά ηλικίας 5-18 ετών, από περισσότερα από 1.200 σχολεία αστικών κέντρων, είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και διαδραστικές εκπαιδευτικές εμπειρίες, όπως και σε προγράμματα τεχνολογίας και επιστήμης. Το πρόγραμμα, που βρίσκεται σε ισχύ από το 2017, προσφέρει τα μέσα σε εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων να οργανώσουν τη συμμετοχή, χωρίς κόστος και μέσα από την πλατφόρμα iroes.gr, τάξεων των δημοτικών σχολείων σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Παιχνιδιών (Μουσείο Μπενάκη), το Μουσείο Πειραμάτων, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και το Ολυμπιακό Μουσείο.

Και επειδή, οι ίσες ευκαιρίες για όλους αποτελούν πρωταρχικό μέλημα, το 2017, δημιουργήθηκε και το δεύτερο πρόγραμμα των Μικρών Ηρώων, «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν», εστιάζοντας στα παιδιά που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και έχουν εκ των πραγμάτων μικρότερη δυνατότητα πρόσβασης και συμμετοχής σε προγράμματα με εκπαιδευτικά ερεθίσματα. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, υλοποιούνται ταξίδια του συνόλου των σχολείων από απομακρυσμένες περιοχές προς την Αθήνα, έτσι ώστε τα παιδιά να ζήσουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. Οικοδεσπότες τους κάθε φορά αναλαμβάνουν οι Πρεσβευτές των Μικρών Ηρώων, καταξιωμένοι Έλληνες αθλητές, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Βασιλική Μιλλούση, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος ώστε να λάβουν τα παιδιά σημαντικά ερεθίσματα για την ανάπτυξή τους και την καλλιέργεια χρήσιμων δεξιοτήτων για το μέλλον.

Παράλληλα, στην κατεύθυνση της κάλυψης ευρύτερων κοινωνικών αναγκών, η Kaizen Gaming δημιούργησε και το τρίτο πρόγραμμα για παιδιά, με τίτλο «Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», το οποίο υλοποιεί μέσα από τη συνεργασία της με την HopeGenesis και την Συμπλεύση. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη HopeGenesis, για τη στήριξη της αντιστροφής της υπογεννητικότητας, έχει ήδη καλωσορίσει στη ζωή 58 μωράκια, από τα δέκα νησιά που έχει «υιοθετήσει», σε σύνολο 37 στα οποία ο οργανισμός παρουσιάζει δράση.

Γιατί το παιδί, ο αθλητισμός και η κοινωνία αποτελούν το τρίπτυχο για το αύριο

Μπορεί τα παιδιά να είναι οι «πρωταγωνιστές» της κοινωνικής δράσης της Kaizen Gaming, ωστόσο, εξίσου σημαντικοί πυλώνες είναι η κοινωνία και ο αθλητισμός. Έτσι, στα πλαίσια ενεργούς και ουσιαστικής στήριξης της περιφέρειας, η εταιρία υλοποιεί ενέργειες κατασκευής αθλητικών υποδομών, με ευρύ κοινωνικό όφελος, σε συνεργασία με τον οργανισμό Σύμπλευση και ταξιδεύει στα ακριτικά νησιά, καλύπτοντας ανάγκες υποδομών, όπως εκπαιδευτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε σχολεία, ανακατασκευές γηπέδων και χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας.

Και πράγματι, υπάρχουν σημαντικά παραδείγματα: η κατασκευή νέου γηπέδου στον περιβάλλοντα χώρο του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο Κρήτης και στον Άη Στράτη, η ανακατασκευή του πολυγηπέδου στην Κάσο ενώ έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχων δράσεων των τελευταίων ετών, όπως η παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και γηπέδου μπάσκετ στους Λειψούς, η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στη Σίκινο αλλά και η κατασκευή των pillars στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Φυσικά, η εταιρία δίνει σταθερά το «παρών» όπου και όπως χρειάζεται με κοινωνικές δράσεις που απαντούν σε έκτακτες ανάγκες. Πρόσφατα, με αφορμή την ανθρωπιστική κρίση, που προέκυψε ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, η Kaizen Gaming προχώρησε και πάλι, στη στήριξη αυτών που έχουν μεγάλη ανάγκη, των παιδιών: αφού ήρθε σε επαφή με την οργάνωση Help Ukraine, μερίμνησε για τη μεταφορά και φιλοξενία 100 παιδιών από την Ουκρανία, που διαμένουν σε προσφυγικές δομές στη χώρα μας, σε κατασκηνώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχοντας τους την ευκαιρία να ζήσουν μερικές ημέρες παιχνιδιού, εκπαίδευσης και διακοπών.