ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλέξανδρος Γκιννής: «Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκόσμιου Αλπικού Σκι»

Αλέξανδρος Γκιννής
Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε Ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι
Associated Press

«Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του στο Twitter για την επιτυχία του Αλέξανδρου Γκιννή

Ο Αλέξανδρος Γκιννής αναδείχθηκε δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλπικού σκι και έγραψε Ιστορία. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα για την επιτυχία του.

«Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του στο Twitter για την επιτυχία του Αλέξανδρου Γκιννή.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία! Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, κατέκτησε το ασημένιο στην τεχνική κατάβαση, κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε υπερηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε!».

Ο 28χρονος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλπικού σκι που διεξάγεται στην πόλη Κουρσεβέλ της Γαλλίας τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Χένρικ Κριστόφερσεν.

Ο Νορβηγός ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1:39.50, ο Γκιννής ακολούθησε σε 1:40.10 και τρίτος ήταν ο Ιταλός Άλεξ Βινάτζερ σε 1:40.28.

Ο Αλέξανδρος Γκιννής που υπήρξε μέλος της ομάδας των ΗΠΑ μέχρι το 2018 (έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και έφυγε όταν ήταν 12 ετών) κέρδισε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε Ολυμπιακό χειμερινό άθλημα / αγώνισμα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!