ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελίνα Τζένγκο: «Χρυσή» στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στην Πορτογαλία

Ελίνα Τζένγκο: «Χρυσή» στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στην Πορτογαλία

Ελίνα Τζένγκο: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έστειλε το ακόντιο στα 63,65 μέτρα και κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της στην πρώτη θέση.

Με μία σπουδαία εμφάνιση η Ελίνα Τζένγκο κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων, στη Λεϊρία της Πορτογαλίας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έστειλε το ακόντιο στα 63,65 μέτρα και κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της στην πρώτη θέση.

Η βολή που της χάρισε το χρυσό ήταν η τέταρτη καλύτερη στην καριέρα της αθλήτριας, με το ατομικό της ρεκόρ να είναι τα 65,81 μέτρα από το 2022, ενώ την ίδια χρονιά σημειώσε 65,40μ και 63,96μ.

Στο βάθρο ανέβηκαν μαζί με την Τζένγκο η Μαρίγια Βουσένοβιτς από τη Σερβία με 60,65μ και η επίσης Σέρβα Αντριάνα Βιλάγκος με 59,83μ.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές παρουσίες η Αφροδίτη Μανιού στο β γκρούπ του ακοντισμού κατέλαβε την τέταρτη θέση με βολή στα 55,5μ, ενώ στο β γκρουπ της σφαιροβολίας η Μαρία Μαγκούλια ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της στην όγδοη θέση με βολή στα 14,39μ.