ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Formula 1: «Βροχή» και οι ποινές στον Καναδά - Ο Μαξ Φερστάπεν στην pole position

Formula 1: «Βροχή» και οι ποινές στον Καναδά - Ο Μαξ Φερστάπεν στην pole position
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε μια ακόμα pole position στον Καναδά, σε μία επεισοδιακή διαδικασία λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και αρκετές ποινές, που άλλαξαν τη σειρά εκκίνησης.

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε την pole position στον Καναδά, όπου η βροχή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος και να υπάρχουν πολλές εκπλήξεις.

Το Q3 ξεκίνησε με βροχή, οπότε τα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν η αναμενόμενη επιλογή, ωστόσο προϊόντος του χρόνου η βροχή άρχισε να δυναμώνει. Ενώ απέμεναν 7:11 για το τέλος, το Q3 διεκόπη, καθώς, βγαίνοντας από τη στροφή 7, ο Όσκαρ Πιάστρι έχασε το πίσω μέρος της McLaren του και κατέληξε στις μπαριέρες.

Με την επανέναρξη της διαδικασίας, ωστόσο, έπεφτε αρκετή βροχή, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει κάποιος να βελτιώσει το χρόνο του και ο Φερστάπεν, ο οποίος είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή τον ταχύτερο χρόνο, να πανηγυρίσει την pole position.

Ωστόσο αργότερα, υπήρξαν ανακατατάξεις καθώς στον Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas), επεβλήθη ποινή τριών θέσεων για παράβαση όσο υπήρχε κόκκινη σημαία, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην πέμπτη θέση.

Ευνοημένος από την εξέλιξη αυτή, είναι ο Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin, ο οποίος θα εκκινήσει από την δεύτερη θέση, ενώ θα ακολουθήσουν οι δύο Mercedes των Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ. Ποινή τριών θέσεων, επεβλήθη και στον Κάρλος Σάινθ (Ferrari) που θα εκκινήσει από την 11η θέση, όπως και στους Στρολ-Τσουνόντα.

Η τελική σειρά εκκίνησης μετά τις τιμωρίες:

  1. Φερστάπεν
  2. Αλόνσο
  3. Χάμιλτον
  4. Ράσελ
  5. Χούλκενμπεργκ
  6. Οκόν
  7. Νόρις
  8. Πιάστρι
  9. Αλμπόν
  10. Λεκλέρ
  11. Σάινθ
  12. Πέρεζ
  13. Μάγκνουσεν
  14. Μπότας
  15. Γκασλί
  16. Στρολ
  17. Ντε Φρις
  18. Σάρτζεντ
  19. Τσουνόντα
  20. Τσόου