ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Formula 1: Τιμωρία για τον Μαξ Φερστάπεν ενόψει Βελγίου

Formula 1: Τιμωρία για τον Μαξ Φερστάπεν ενόψει Βελγίου
AP Photos

Ο Μαξ Φερστάπεν κυριαρχεί και στη φετινή Formula 1, με τον Ολλανδό πιλότο, ωστόσο, να δέχεται ποινή πριν το Γκραν Πρι στο Σπα.

Ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση για το Γκραν Πρι της Κυριακής (30/7) στο Βέλγιο θα πάρει ο Μαξ Φερστάπεν, λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων.

H Red Bull επιβεβαίωσε ενόψει των ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα του Σπα-Φρανκορσάμπ, ότι ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής θα χρησιμοποιήσει το πέμπτο κιβώτιο ταχυτήτων του στη διάρκεια της χρονιάς.

Οι κανονισμοί επιτρέπουν τη χρησιμοποίηση τεσσάρων κιβωτίων χωρίς την επιβολή ποινής, οπότε ο Φερστάπεν θα ξεκινήσει πέντε θέσεις χαμηλότερα από αυτή που θα κατακτήσει στις δοκιμές του Σαββάτου (29/7).

Πάντως, η εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να απογοητεύσει τον Ολλανδό οδηγό, ο οποίος πέρυσι πανηγύρισε τη νίκη στο βελγικό γκραν πρι, μολονότι εκκίνησε από την 14η θέση, λόγω ποινών για αλλαγή στοιχείων στη μονάδα ισχύος.

Η αυστριακή ομάδα διεκδικεί στο Σπα την 13η διαδοχική νίκη της και δωδέκατη στη σεζόν, η οποία θα κάνει τη Red Bull την πρώτη ομάδα που πετυχαίνει ένα τέτοιο σερί σε μία και μοναδική χρονιά.

Παράλληλα, ο Φερστάπεν έχει επικρατήσει στους τελευταίους επτά αγώνες και «κυνηγάει» τη δέκατη νίκη του σε 12 αγώνες (σ.σ. τις άλλες δύο νίκες έχει πανηγυρίσει ο Σέρχιο Πέρες με το δεύτερο μονοθέσιο της Red Bull), ενώ προηγείται στην κατάταξη των οδηγών με διαφορά 110 βαθμών από τον Μεξικανό «ομόσταυλό» του.