ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενές Καντέρ: «Αν μπορούσα να παίξω μπάσκετ στην Ευρώπη, θα έπαιζα στον Παναθηναϊκό»

Ενές Καντέρ: «Αν μπορούσα να παίξω μπάσκετ στην Ευρώπη, θα έπαιζα στον Παναθηναϊκό»
Glomex

Ο Τούρκος πρώην παίκτης του NBA αναφέρθηκε στο αν σκέφτεται να αγωνιστεί στην Ευρώπη και στον Παναθηναϊκό

Στη χώρα μας βρίσκεται ο Ενές Καντέρ, για δεύτερη φορά, καθώς πραγματοποιεί ένα ιδιαίτερο καμπ μπάσκετ, για μικρά παιδιά από την Ελλάδα και από την Τουρκία.

Μιλώντας στο OPEN, μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρωην παίκτης του NBA έδωσε μία σαφή απάντηση στο αν σκέφτεται να αγωνιστεί στην Ευρώπη και στον Παναθηναϊκό.

Αρχικά, αναφερόμενος στο καμπ, είπε ότι «θα περάσουμε τέλεια, γιατί θα συναντηθούν από την Τουρκία με παιδιά από την Ελλάδα και θα μπουν στην ίδια ομάδα, οπότε πρέπει να μάθουν πώς να κερδίσουν ένα παιχνίδι μαζί».

Για το αν του λείπει το μπάσκετ απάντησε ότι του λείπει και αγαπά να αγωνίζεται, ωστόσο «τα πράγματα που κάνω είναι μεγαλύτερα από το NBA».

Σε ερώτηση για τον λόγο που δεν έρχεται να αγωνιστεί στην Ευρώπη εξήγησε: «Θα μου άρεσε να παίξω στην Ευρώπη, όμως μετά την επικήρυξή μου από την κυβέρνηση Ερντογάν είναι πολύ δύσκολο για εμένα να μείνω σε μια χώρα πάνω από μια εβδομάδα. Το έχω συζητήσει με το FBI και θεωρούν πως δε μπορώ να μείνω σε μια ξένη χώρα για παραπάνω από πέντε ημέρες».

Μάλιστα αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό, καθώς υπάρχει έντονη επιθυμία από τους φιλάθλους, για να ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας ο Τούρκος μπασκετμπολίστας, με τον ίδιο να λέει: «Είναι απίστευτοι, φανταστικοί. Κάθε μέρα λαμβάνω μηνύματα από έναν Έλληνα, έναν φίλο του Παναθηναϊκού που μου λένε "τι περιμένεις, έλα στην Ελλάδα, παίξε για τον Παναθηναϊκό", έχω κάνει τέτοια συζήτηση με τις αμερικανικές αρχές. Όλοι ξέρουν ποια ομάδα έχω στην καρδιά μου. Αν υπήρχε μία ομάδα που θα ερχόμουν να παίξω μπάσκετ στην Ευρώπη θα ήταν ο Παναθηναϊκός».

Ο Ενές Καντέρ κλείνοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά «και ιδιαίτερα στους φίλους του Παναθηναϊκού που τους έχω στην καρδιά μου, να έχετε μία υπέροχη χρονιά».