ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κούβελος για Παπαχρήστου: Αστεία στην παρέα της

Κούβελος για Παπαχρήστου: Αστεία στην παρέα της

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος αναφερόμενος στην υπόθεση του αποκλεισμού της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου τόνισε πως η αθλήτρια αν ήθελε να λέει τέτοια ανέκδοτα να τα έλεγε στην παρέα της και όχι δημόσια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισίδωρος Κούβελος στην κρατική τηλεόραση:

«Εμείς παίρνουμε απόφαση για τους αθλητές, όταν ανήκουν στην Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μη συγκρίνουμε τις αποφάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής με τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών.

Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε τις Ολυμπιακές Αξίες. Είναι το ίδιο να παραβιάζεις την αξία του ευ αγωνίζεσθαι και να κάνεις χρήση απαγορευμένων ουσιών με το θέμα της μείωσης του αντίπαλου συναθλητή.

Στον Ολυμπιακό Χωριό συνυπάρχουν αθλητές από διαφορετικές χώρες, φυλές και χρώμα δέρματος. Αν δεν μπορείς να δεχθείς αυτές τις ιδέες, πώς μπορείς να αγωνιστείς σε μία τέτοια διοργάνωση;

Είναι μία μορφή προστασίας και αποφασίστηκε να προστατεύσουμε την αθλήτρια, στο αγώνισμα της οποίας υπάρχουν πολλοί αθλητές από την Αφρική.

Τα αστεία δεν χρειάζεται να τα δημοσιοποιείς και να τα διαβάζουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορείς να λες τα αστεία στην παρέα σου και όχι στο διαδίκτυο, το οποίο ισοδυναμεί με δημόσια δήλωση. Με μία τέτοια κίνηση προσβάλεις έναν συναθλητή σου, έναν συ άνθρωπό σου.

Καλό θα ήταν αυτό το ανέκδοτο να το έλεγε στην παρέα της και όχι δημόσια. Έγραψε πουθενά "θα σας πω ένα ανέκδοτο που είναι αστείο"; Όπως το έγραψε είναι μία δήλωση. Είναι καθαρά θέμα παραβίασης της Ολυμπιακής Αξίας για την διαφορετικότητα.

Το σχόλιο είναι 100% ρατσιστικό. Αν δεν είχε μαθευτεί, τι θα κάναμε θα κατασκοπεύαμε όλους τους λογαριασμούς όλων των αθλητών μας; Πρέπει να δέχεσαι τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, όταν είσαι αθλητής και πρόκειται να αγωνιστείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είχαμε καμία προσωπική επαφή με κανένα μέλος της ΔΟΕ.

Εμείς έπρεπε να αποφασίσουμε για έναν αθλητή, ο οποίος δεν δέχεται το διαφορετικό χρώμα των ανθρώπων. Την έχει καλέσει ήδη ο ΣΕΓΑΣ για να απολογηθεί. Το γεγονός πως έγραψε κάτι τέτοιο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter σημαίνει πως υιοθετεί τέτοιου είδους απόψεις.

Είδαμε μόνο το "ανέκδοτο" και δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει στο Twitter της. Δεν μπορεί ένας αθλητής να σχολιάζει τέτοιου είδους θέματα. Αν σχολίαζε δικά του αθλητικά θέματα, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αν, όμως, προσβάλλει κάποιες αξίες, τότε μπορούμε να επέμβουμε και έχουμε αρμοδιότητα να κρίνουμε την συμμετοχή του. Το έγραψε η ίδια και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο.

Υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την απόφαση της ΕΟΕ, επειδή τέτοιου είδους σχολίου δεν είναι αποδεκτά ακόμα και αν πρόκειται για αστεία».