ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποιος «κάρφωσε» την Παπαχρήστου;

Ποιος «κάρφωσε» την Παπαχρήστου;

Νέες διαστάσεις στην πολύκροτη αυτή υπόθεση δίνουν πληροφορίες που θέλουν εσωτερικές ζήλιες και ανταγωνισμούς μέσα στην Ολυμπιακή ομάδα της χώρας μας να οδήγησαν στη διάδοση του επίμαχου tweet.

Πως γίνεται ένας λογαριασμός στο twitter που είχε μόνο 67 followers να εκτοξεύεται ξαφνικά στις 10.000; Η Βούλα όμως δεν είναι εκεί. Έχει γυρίσει στην Ελλάδα και είναι κλεισμένη στο σπίτι της κολλητής της και δεν βγαίνει έξω για κανένα λόγο, μη μπορώντας ακόμα να αντιμετωπίσει τον Τύπο. Ακόμα και με τον αρραβωνιαστικό της, αθλητή του κικ μπόξινγκ, μιλάει ελάχιστα, αφού είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Σε δηλώσεις του, ο προπονητής της, Γιώργος Πομάσκι, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, λέει ότι κάποιοι γκρέμισαν το όνειρο στην Βούλα Παπαχρήστου, αφού εδώ και 4 μήνες δεν κοιμόταν για να είναι έτοιμη για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πως όμως, ένα αστείο της αθλήτριας μας πήρε τόσο μεγάλη έκταση τη στιγμή που είχε μόνο 67 followers; Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, κάποιοι της την είχαν στημένη και παρακολουθούσαν στενά τον λογαριασμό της στο Twitter, όπως και συνεντεύξεις της, περιμένοντας μια λάθος κίνηση. Για ποιο λόγο όμως; Απλά επειδή είναι μια όμορφη κοπέλα; Όχι φυσικά.

Η ραγδαία εξέλιξη της και η εισβολή της στα μετάλλια έσπασε κατεστημένα χρόνων και κάποιοι αθλητές, παράγοντες και προπονητές έβλεπαν με τρόμο το ξανθό κορίτσι να τρέχει με ταχύτητα προς... το βάθρο και τους χορηγούς. Οι πληροφορίες του Πρώτου θέματος κάνουν λόγο για μια ενορχηστρωμένη ίντριγκα ενάντια στην 23χρονη αθλήτρια μας.

Παρασκηνιακά, έγινε μεγάλη συζήτηση, όταν η Παπαχρήστου έτρεξε στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Τουρκίας με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε έναντι αδράς αμοιβής και με 3 χορηγούς να την ακολουθούν. Σύμφωνα με παράγοντα της ΑΕΚ, του σωματείου απ'όπου ξεκίνησε την καριέρα της, αρκετοί είπαν ότι ο ΣΕΓΑΣ δεν έπρεπε να είχε δώσει την άδεια του για κάτι τέτοιο, καθώς τους πείραξε ότι θα πληρωνόταν.

Μια άλλη αθλήτρια μας, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, είπε ότι ο στίβος δεν έχει την καλύτερη γνώμηγια την Παπαχρήστου, κάτι που λέει πολλά. Και στον αθλητισμό λοιπόν ισχύει το ρητό «ο θάνατος σου, η ζωή μου», κάτι που μεταφράζεται σε ευρώ σε μια εποχή που οι επιχορηγήσεις και οι χορηγίες πέφτουν με το σταγονόμετρο.

Πολλοί περίμεναν την Παπαχρήστου στην γωνία λοιπόν και είναι οι ίδιοι που διαδίδουν ότι η 23χρονη έχει ερωτική σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη, κάτι που διαψεύδουν κατηγορηματικά άνθρωποι του περιβάλλοντος της. Οι ίδιοι λένε, αναφορικά με τα ακροδεξιά μηνύματά της, ότι η πολιτική δεν ήταν ποτέ στα άμεσα ενδιαφέροντα της και ότι το επίμαχο tweet ήταν απλά ένα χοντροκομμένο αστείο που, σε καμία περίπτωση, δεν άξιζε να της στερήσει το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Την παράμετρο που κανένας δεν σκέφτηκε, προσπαθώντας να εξηγήσει το νόημα του tweet, την δίνει μια παιδική της φίλη. «Ο φθόνος και η ζήλεια αποδείχτηκαν πιο ισχυρά. Αυτό είναι ντροπή για όλο τον ελληνικό αθλητισμό που προδόθηκε εκ των έσω».