Ο ΠΑΟΚ να παραμείνει πάνω απ' όλα ταπεινός

Newsbomb

Η κάθε ομάδα, ο κάθε οργανισμός – μηχανισμός, έχει έναν κώδικα συμπεριφοράς που πρέπει να σέβεται....

Η κάθε ομάδα, ο κάθε οργανισμός – μηχανισμός, έχει έναν κώδικα συμπεριφοράς που πρέπει να σέβεται.

Στη περίπτωσή μας, ο ΠΑΟΚ είναι αποδεδειγμένο χρόνια τώρα πως ένας είναι ο δρόμος που πρέπει να χαράσσει μέσα από την φιλοσοφία του. Να παραμένει ταπεινός.

Ταπεινός δεν σημαίνει σίγουρα μίζερος, δεν σημαίνει πως πρέπει να σκύβεις το κεφάλι για να σου δίνουν καρπαζιές.

Ταπεινός σημαίνει να παραμένεις γήινος, σοβαρός και με σεβασμό στους υπολοίπους.

Ταπεινός είναι ο Μάκης Χάβος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον «Ζορζ Μινούα» για το αν πήρε την ταυτότητα του Ερνέστο Βαλβέρδε, κλήθηκε να αποθεώσει τον Ισπανό παρότι τον είχε κερδίσει με ευκολία λίγα λεπτά πριν.

Ταπεινός είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος παρότι πολλές φορές μας εκνευρίζει με τη σιωπή του, γνωρίζει καλά πως μέσα από το «χαμηλά τη μπάλα» κατάφερε να κάνει τεράστια καριέρα – κόντρα στο φυσικό του ταλέντο – αλλά και να ανεβάσει τον ΠΑΟΚ εκεί όπου οφείλει να βρίσκεται όσον αφορά στη παραγοντική του πορεία.

Ταπεινό είναι και το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ, το οποίο ναι μεν μιλά, αλλά είναι μετρημένο και σπάνια θα ακούσεις υπερβολές.

Ταπεινός πρέπει να είναι και ο Τύπος του ΠΑΟΚ, που σε σχέση με τις υπόλοιπες τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας, σίγουρα είναι.

Ο ΠΑΟΚ έχει αποδειχτεί πως μόνο μέσα από το ταπεινό προφίλ μπορεί να προχωρήσει. Και το ερέθισμα για αυτή την προσέγγιση, την πήρα από κάποιους φίλους της ομάδας που σκέφτονται αλαζονικά απέναντι σε άλλες μεγάλες ομάδες, βασιζόμενοι κυρίως στο μομέντουμ τους.

«Ποιο ρε, το ΑΕΚάκι; Θα το πάρουμε χαλαρά» λένε για τα ημιτελικά του κυπέλλου, χωρίς να υπολογίζουν πως η ΑΕΚ είναι με διαφορά η πιο δύσκολη ομάδα να ζυγίσεις και βέβαια να προβλέψεις. Από μέρα σε μέρα της, η διαφορά μπορεί να είναι τεράστια.

«Ποιος Παναθηναϊκός τώρα μωρέ; Με τους βετεράνους που έχει στα χαφ και χωρίς Σισέ»; Αυτό λέγεται για την ομάδα του Φερέιρα, όμως η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι ατυχέστατη. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ, σε κακή αγωνιστική κατάσταση, που παίζει το τελευταίο του χαρτί και βέβαια, που σα το πληγωμένο θηρίο θα ψάξει με σθένος μία όμορφη τελική μάχη. Θα έγραφα και δίκαιη, αλλά θυμάμαι τον Τριτσώνη πως τον έσπρωξε στη Τρίπολη πέρυσι και κρατάω πισινή.

Έτσι όπως είναι σήμερα το ποδόσφαιρο, όποια ομάδα προσεγγίσει παιχνίδι με αλαζονεία, μάλλον κάτι θα χάσει από αυτό. Πόσο μάλλον ο ΠΑΟΚ που δεν έχει τέτοιες συμπεριφορές στο DNA του.

Και την Κυριακή, το DNA του ζητάει εκδίκηση για τα περυσινά. Με τρόπο όμορφο και πάντα αγωνιστικό.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved