ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο κόλπο του τίτλου η Μαρσέιγ

Στο κόλπο του τίτλου η Μαρσέιγ
Σημαντική νίκη πήραν οι Μασσαλοί απέναντι στην Σοσό και μείωσαν την απόσταση...

Σημαντική νίκη πήραν οι Μασσαλοί απέναντι στην Σοσό και μείωσαν την απόσταση από την κορυφή στους τρεις βαθμούς.

Τη νίκη με 2-1 πήρε η Μαρσέιγ στο «Μπονάλ» απέναντι στην Σοσό και μείωσε την απόστασή της από την κορυφή στους τρεις βαθμούς, μπαίνοντας για τα καλά στην μάχη του τίτλου. Ο Ζινιάκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς σκόραρε δύο φορές (45’, 70’) και ανέτρεψε την εις βάρος κατάσταση για την ομάδα του που είχε δημιουργηθεί με το τέρμα του Ιντέγιε στο 43’.

Σημαντικό έδαφος έχασε η Παρί Σεν Ζερμέν η οποία που παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στην Λανς χωρίς τέρματα. Έτσι οι πρωτευουσιάνοι έμειναν τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή και αν η Λιλ επικρατήσει την Κυριακή θα ξεφύγει ακόμα περισσότερο.

Τεράστιας σημασίας νίκη πήρε η Νανσί απέναντι στην Οσέρ με 3-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 με τέρματα των Φερέ, Κουβιγιέ και Χάτζι με τον Γιέλεν απλά να μειώνει.

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε η Καέν που επικράτησε με 2-1 της Μπορντό στο «Σαμπάν Ντελμάς». Έτσι οι φιλοξενούμενοι απομακρύνθηκαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, με την Μπορντό να παραμένει σε κρίση.

Την πρώτη της νίκη μετά από τρία παιχνίδια πήρε η Μονακό απέναντι στην Λοριάν και έδειξε ότι θα παλέψει για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία. Τέλος χωρίς συγκινήσεις τελείωσε η αναμέτρηση της Αρλ με την Μονπελιέ, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο στείρο 0-0.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Αρλ – Μονπελιέ 0-0

Μπορντό – Καέν 1-2 (49’ Μοντεστέ / 9’ Τραορέ, 90’ Αμούμα)

Μονακό – Λοριάν 3-1 (3’ Λόλο, 56’ Μανιάνι, 90’ Παρκ / 21’ Γκαμέιρο)

Νανσί – Οσέρ 3-1 (9’ Φερέ, 15’ Κουβιγιέ, 47’ Χάτζι / 55’ Γιέλεν)

Παρί Σεν Ζερμέν – Λανς 0-0

Σοσό – Μαρσέιγ 1-2 (43’ Ιντεγιέ / 45’, 70’ Ζινιάκ)