ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κάηκε» ο Πειραιάς και η Ελλάδα από τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

«Κάηκε» ο Πειραιάς και η Ελλάδα από τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

Υποδοχή ηρώων το απόγευμα στο Ελ. Βενιζέλος

Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο, όπου υπάρχει οπαδός του Ολυμπιακού και υγιής Έλληνας φίλαθλος, γλέντησε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου από τον Ολυμπιακό.

Η φοβερή ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με τα πολλά ελληνόπουλα κατάφερε από το μηδέν, να φτάσει μέσα σε δύο χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης δύο φορές και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχή χρονιά και τρίτη στην ιστορία του.

Η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο Έβερεστ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ κάνοντας περήφανο τον Πειραιά και τον λαό του σε όλη την Ελλάδα.

Λίγη ώρα μετά τη λήξη του τελικού, οι φίλοι του Ολυμπιακού έσπευσαν να βγουν σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες σε όλη τη χώρα για να πανηγυρίσουν!

Το κέντρο των εκδηλώσεων φυσικά στο Πασαλιμάνι. Οι οπαδοί των Πειραιωτών έκαναν τη νύχτα μέρα με τα καπνογόνα, ενώ τα συνθήματα έδιναν παλμό.

«Να `τοι, να `τοι οι πρωταθλητές» και «Πήραμε το Ευρωπαϊκό», ήταν το συνθήματα που έκαναν ακόμα και ηλικιωμένους να βγουν στα μπαλκόνια και να πανηγυρίσουν για τον πανάξιο πρωταθλητή Ευρώπης.

Παράλληλα υπήρχαν και μηχανοκίνητες πορείες με αυτοκίνητα και μηχανές να κορνάρουν ασταμάτητα και να σηκώνουν ολόκληρο τον Πειραιά στο πόδι!

Ανάλογη εικόνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στην Πάτρα, το Ηράκλειο, στα Χανιά, στην Κέρκυρα, στη Σύρο, στη Λαμία, στην Καρδίτσα, στα νησιά του Αιγαίου… Όλη η χώρα πανηγύρισε τον άθλο του Ολυμπιακού που κράτησε το Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και μαζί με τον εξάστερο Παναθηναϊκό αποτελούν αναμφισβήτητα τους απόλυτους κυρίαρχους του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ευχή όλων, του χρόνου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να είναι στο τελικό της Ευρωλίγκας, έτσι ώστε άλλο ένα ευρωπαικό τρόπαιο να καταλλήξει σε ελληνικά χέρια.