ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το δράμα της παγκόσμιας Ελληνίδας πρωταθλήτριας – Το πιο δύσκολο κουπί

Το δράμα της παγκόσμιας Ελληνίδας πρωταθλήτριας – Το πιο δύσκολο κουπί

Είναι η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, παρουσία υπουργών, προέδρων και αθλητών στην ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων του ΠΣΑΤ.

Η πανύψηλη πρωταγωνίστρια της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου κέρδισε τον κορυφαίο τίτλο με 1.000 ψήφους διαφορά, από τη δεύτερη υποψήφια Βάσω Βουγιούκα, έχοντας σαρώσει τα πάντα το 2013.

Πρωταθλήτρια κόσμου στην κατηγορία της (κάτω των 23 ετών), ασημένια πρωταθλήτρια κόσμου στην κατηγορία γυναικών, πρωταθλήτρια Ευρώπης και μεσογειονίκης.

Πίσω όμως από τα φώτα και τα μετάλλια κρύβεται η καθημερινή ζωή, η αέναη μάχη για την επιβίωση!

Το κορίτσι από την Κατερίνη, που έχασε 17 κιλά μέσα σε έναν χρόνο προκειμένου να αλλάξει κατηγορία και να πάει στα ελαφρά βάρη, δίνει καθημερινά αγώνα επιβίωσης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το σκάφος με το οποίο αγωνίστηκε στις περισσότερες διοργανώσεις, ήταν δανεικό, αφού το σωματείο και η ομοσπονδία δεν είχαν τα χρήματα να της το αγοράσουν. Στα τέλη της χρονιάς βρέθηκαν τελικά τα 10.000 ευρώ και η Κατερίνα πλέον κατάφερε να έχει το δικό της σκάφος.

Την ίδια ώρα η πολύτεκνη οικογένειά της, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην πόλη της Πιερίας όπου μένει. Και οι δύο γονείς της είναι εδώ και καιρό άνεργοι και, έχοντας εκτός από την Κατερίνα, ακόμη τρία παιδιά, αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τους πάγιους λογαριασμούς.