ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέλος από τον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία

Τέλος από τον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία

Ο Ουρουγουανός αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, που τον παραχώρησε δανεικό στη Ξάνθη μέχρι το καλοκαίρι.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Πάμπλο Γκαρσία θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Skoda Ξάνθη μέχρι το καλοκαίρι ως δανεικός από τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Ουρουγουανός βρέθηκε στα γραφεία της Τούμπας και κατά την αποχώρηση του, δήλωσε πως δεν έχει τελειώσει ακόμα το ποδόσφαιρο:

«Βρίσκομαι στην τελευταία φάση της καριέρας μου. Πάντοτε έχω σεβαστεί όλο τον κόσμο. Αυτό που ήθελα να ξέρω ήταν αν θα παίζω ή όχι. Με πολλές θυσίες, έχω κερδίσει πολλά στο ποδόσφαιρο και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μου πει αν έχει τελειώσει η καριέρα μου. Αυτό πρέπει να είναι δική μου επιλογή. Αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ με γνωρίζει και τους γνωρίζω και εγώ. Πάντα έδινα το 100% για την ομάδα. Πιστεύω θα τους μείνει στη μνήμη ένας Ουρουγουανός που ίδρωσε τη φανέλα», δήλωσε λίγο μετά την οριστικοποίηση του «διαζυγίου» ο 36χρονος άσος».

Από τη μεριά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωση της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιστροφή το καλοκαίρι:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σεβόμενη την επιθυμία του Πάμπλο Γκαρσία να συνεχίσει να αγωνίζεται, συμφώνησε στην παραχώρησή του για τους επόμενους έξι μήνες στην Skoda Ξάνθη.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον ποδοσφαιριστή έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα και αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος το προσεχές καλοκαίρι. Όπως είναι γνωστό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διατηρεί ανοιχτές τις πόρτες της για τον εμβληματικό ποδοσφαιριστή που τίμησε τα τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στις Μοντεβιδέο Γουόντερερς (Oυρουγουάη), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη), Μίλαν (Ιταλία), Βενέτσια (Ιταλία), Οσασούνα (Ισπανία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Θέλτα (Ισπανία), Μούρθια (Ισπανία), προτού έρθει στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 153 ματς όλων των διοργανώσεων, στα οποία σκόραρε 6 φορές».