ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκαριόλο: «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ολυμπιακός»

Σκαριόλο: «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ολυμπιακός»

Ακριβά το τομάρι της θα πρέπει να πουλήσει η Λαμποράλ Κούτσα, εφόσον θέλει να κερδίσει τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με το Σέρτζιο Σκαριόλο.

Στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» υποδέχονται αύριο (24/01, 21.30) οι Βάσκοι τους πρωταθλητές Ευρώπης, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας. Ο προπονητής τους τόνισε πως ο αντίπαλος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι αυτό τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο για την ομάδα του. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τις απουσίες των Φερνάντο Σαν Εμετέριο και Άνταμ Χάνγκα: «Δεν θα αγωνιστεί κανείς εκ των δύο αύριο (24/01). Περιμένουμε πως την Κυριακή (26/01) θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Σαν Εμετέριο, έστω για λίγα λεπτά. Είναι πιθανό να μείνει πάλι εκτός ο Χάνγκα».

Για την αγωνιστική κατάστασή τους, παρά τα προβλήματα: «Αυτή η ομάδα έχει ανταγωνιστικό πνεύμα και χαρακτήρα. Είμαι σίγουρος πως αυτά τα στοιχεία θα είναι πάντα εδώ και θα αποτελούν τη βάση για να παραμένουμε ανταγωνιστικοί».

Για τις δύο διαδοχικές ήττες του Ολυμπιακού, μετά το σερί των έντεκα νικών στην Ευρωλίγκα: «Σε κανέναν δεν αρέσει να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ύστερα από έντεκα νίκες και δύο ήττες. Όταν έχεις να κάνεις με μεγάλες ομάδες είναι χειρότερο πάντα να αγωνιστείς εναντίον τους την ώρα που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Πρέπει να βγούμε και να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας και να προσπαθήσουμε να δούμε τις ευκαιρίες ανάλογα με τη στιγμή. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς να ελιχθούμε».

Για το Βασίλη Σπανούλη: «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντί του. Εάν διαθέτεις μεγάλους αμυντικούς παίκτες, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση. Θα πρέπει όλη η ομάδα να στηρίζει την άμυνα, γιατί πολλές φορές το λάθος είναι να συγκεντρωθείς μόνο στο Σπανούλη».

Για τον Ολυμπιακό, συνολικά: «Έχουν καλούς σουτέρ που πετυχαίνουν μεγάλα σουτ από μακριά. Δεν μπορείς να τους αφήσεις ελεύθερους σε κάτι, αφού το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι πως ξεπροβάλλει κάθε φορά άλλος παίκτης, ο Πρίντεζης, ο Περπέρογλου ή ο Μάντζαρης, που θα σου βάλει καλάθι. Πολλά εξ αυτών των καλαθιών μπαίνουν χάρη στο Σπανούλη, ο οποίος, εκτός από μεγάλος σκόρερ, είναι και μεγάλος πασέρ. Πρέπει να τον περιορίσεις, αλλά ταυτόχρονα να μην αφήσεις ελεύθερα σουτ στους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού».