ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ParaglidIng: Όταν ο άνθρωπος... πετά!

ParaglidIng: Όταν ο άνθρωπος... πετά!

Πετούν πάνω από, κάμπους, πεδιάδες και θάλασσες...

Ο λόγος για τους paragliders που παίρνουν το αλεξίπτωτο πλαγιάς.τους και δαμάζουν τον άνεμο!

Τί είναι όμως το αλεξίπτωτο πλαγιάς; Είναι μια ασφαλής πτητική συσκευή με την οποία μπορείς να βρεθείς σε ένα άλλο περιβάλλον, σε έναν αθέατο κόσμο που σε προκαλεί να τον ανακαλύψεις και να πετάξεις όπως κάνουν τα πουλιά σύμφωνα με το flyfreedom.gr Ένα απλό και πρακτικό μέσο που μπορεί να ικανοποιήσει την αναλλοίωτη στο χρόνο επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει (βλέπε ΙΚΑΡΟΣ). Αλλά θέλει και σύνεση προς τις δυνάμεις της φύσης, για να αποφύγεις και το σύνδρομο του Ίκαρου.

Πετώντας στον ουρανό ανακαλύπτεις πολλά πράγματα μέσα σου και πρώτα απ όλα πόσο αδύναμος και μικρός είσαι απέναντι στις δυνάμεις της φύσης, αλλά συνάμα νιώθεις πόσο τυχερός είσαι που ζεις μαζί της και μοιράζεσαι το μεγαλείο της με αυτόν τον τρόπο. Ένα τέτοιο περιβάλλον σε βοηθά να ανακαλύψεις και να αναπτύξεις κάποιες άλλες πτυχές του εαυτού σου και ίσως είναι ο καλύτερος χώρος να συζητάς πραγματικά με τον εαυτό σου μιας και σε αυτό το περιβάλλον δεν κυριαρχούν τα γήινα συναισθήματα και η σκέψη σου είναι καθαρή, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που το αλεξίπτωτο πλαγιάς έγινε επικίνδυνο και οι πιλότοι του κινδύνευσαν. Γι αυτό θέλει ιδιαίτερη εκπαίδευση και... σύνεση!