ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός: Οι έξι αλλαγές στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός: Οι έξι αλλαγές στη Λεωφόρο

Μετά το τέλος της σεζόν, η Λεωφόρος αναμένεται να αλλάξει πρόσωπο, καθώς μέσα στον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δει και εγκρίνει το πλάνο αναμόρφωσης της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού, με τις εργασίες να προβλέπεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2014. Αυτό δε σημαίνει ότι οι «πράσινοι» θα ξεσπιτωθούν, καθώς οι τελικές εργασίες θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή αγώνων.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Goal», αυτές είναι οι έξι βασικές αλλαγές του «Απ. Νικολαΐδης»:

1. Η χωρητικότητα από 16.003 θέσεις θα ανέβει περίπου στις 20.800, ανάλογα με το μέγεθος των νέων καθισμάτων που θα μπουν.

2. Πάνω από τις δύο κεντρικές θύρες θα τοποθετηθούν δύο διαζώματα (με σιδερένια βάση) και το κάθε ένα θα χωράει 2.500 θεατές.

3. Τα παλιά καθίσματα θα ξηλωθούν και στη θέση τους θα μπουν νέα, ενώ ήδη από το καλοκαίρι έχουν μπει ειδικοί μηχανισμοί προκειμένου η τοποθέτηση των καθισμάτων να μην επηρεάζει τη στεγανοποίηση που έγινε.

4. Στις τέσσερις γωνίες θα μείνουν οι πρώτες 8 σειρές καθισμάτων και οι από πάνω θα γκρεμιστούν για να φτιαχτούν σουίτες, που θα φέρουν επιπλέον έσοδα στην ομάδα.

5. Εξωτερικά, όπως έχει γίνει γνωστό από τον Οκτώβριο, θα μπει ένα high tech φωτιζόμενο πλέγμα, που θα αλλάξει πλήρως το γήπεδο. Το πλέγμα θα γράφει το όνομα του Παναθηναϊκού, ενώ μπορεί να μπει και διαφήμιση που θα αυξήσει τα έσοδα.

6. Στο πέταλο που βρίσκεται στις Θύρες 6-7 θα φτιαχτεί ένα μπαλκόνι, όπου θα δημιουργηθεί εστιατόριο και ενδεχομένως ένα μέρος του μουσείου της ομάδας.