ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ξένη» ΚΕΔ προτείνει και ο ΠΑΟΚ

«Ξένη» ΚΕΔ προτείνει και ο ΠΑΟΚ

Η ένταση που προκλήθηκε πριν λίγες ημέρες στη λίγκα μεταξύ Μαρινάκη, Αλαφούζου αλλά και Βρύζα με αφορμή το θέμα της ελληνικής διαιτησίας και τα σφυρίγματα του Καλογερόπουλου στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου στο "Γ. Καραϊσκάκης", έφερε σε πρώτο πλάνο την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία της ελληνικής διαιτησίας.

Σε εκείνη την συνεδρίαση ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έριξε την ιδέα για ξένους αρχιδιαιτητές στην οποία δεν ήταν αρνητικός και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Με συγκεκριμένες ασφαλιστικές δικλείδες μία "ξένη" ΚΕΔ καλύπτει και τα "θέλω" του επίσημου ΠΑΟΚ και μάλιστα αυτό πρόκειται να το αναλύσει στην πρόταση που καταθέτει αύριο Παρασκευή (11/4) στη Λίγκα. Ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του λένε "ναι" σε ξένους αρχιδιαιτητές (ή αρχιδιαιτητή), αρκεί να είναι κοινής αποδοχής και να αναλάβουν έναν ευρύτερο ρόλο στην ελληνική διαιτησία, όπως για παράδειγμα, την επιμόρφωση των διαιτητών.

Στην συγκεκριμένη πρόταση που θα κατατεθεί στη λίγκα ο ΠΑΟΚ φέρνει στο προσκήνιο και τις υπόλοιπες προτάσεις που είχε καταθέσει ενώπιον του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, σε πιο αναλυτική μορφή.

Αυτές αφορούν το σύστημα εκλογής της διοίκησης της ΕΠΟ, την παρουσία τακτικών δικαστών στις Πειθαρχικές Επιτροπές της ΕΠΟ, ένα σύγχρονο σύστημα αδειοδότησης και οικονομικού fair play και την εφαρμογή ίδιων κανόνων από την αρχή μέχρι το τέλος των πρωταθλημάτων.

Η πρόταση στην ΕΠΟ
Πέρα από την πρόταση στη λίγκα ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει αύριο (10/4) πρόταση και στην ΕΠΟ που θα αφορά στο σύστημα εκλογής του ΔΣ με διεύρυνση της εκλογικής βάσης.

Ο ΠΑΟΚ προτείνει οι ψήφοι των Ενώσεων να είναι αναλογικές σε σχέση με την δύναμη των μελών τους και επίσης κάθε ομάδα μέλος της Super League αλλά και ίσως της Football League να έχει ξεχωριστή ψήφο.

Η ΕΠΟ συλλέγει προτάσεις γιατί βάσει αιτήματος της FIFA είναι υποχρεωμένη να αλλάξει το καταστατικό της και να το εναρμονίσει με αυτό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Olapaok.gr

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ: Μειώνονται τα προβλήματα