ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η όμορφη ιστορία μιας 15χρονης που «χάθηκε» στο Χίλσμπορο (pics)

Η όμορφη ιστορία μιας 15χρονης που «χάθηκε» στο Χίλσμπορο (pics)

Εικοσιπέντε χρόνια, 96 χαμένες ανθρώπινες ζωές, 96 διαφορετικές ιστορίες. Αυτή της Βικτόρια Χικς που δεν πρόλαβε να ενηλικιωθεί, παρουσιάστηκε από τους Times και αξίζει να τη διαβάσετε.

Η Βικτόρια (αριστερά στη φωτογραφία με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Σάρα) έτρεφε υπερβολική αγάπη στη Λίβερπουλ από πολύ μικρή ηλικία.

Οι γονείς της την άκουγαν να χτυπά μανιασμένα τα κουμπιά της γραφομηχανής της κάθε Σάββατο βράδυ, αλλά όση ώρα η Βικτόρια δακτυλογραφούσε, η είσοδος στο δωμάτιό της απαγορευόταν.

times liver

Το τι έγραφε η μικρή τους κόρη, το ανακάλυψαν μόνο μετά τον θάνατό της, εκείνο το απόγευμα της 15ης Απριλίου του 1989.

Η Βικτόρια διατηρούσε ένα ημερολόγιο το οποίο «φιλοξενούσε» την ανάλυση κάθε αγώνα της αγαπημένης της ομάδας από τη δική της σκοπιά, καθώς επίσης και αποκόμματα εφημερίδων της εποχής με τις αναλύσεις δημοσιογράφων. Το όνειρό της ήταν να γίνει δημοσιογράφος με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο και αν ήταν δυνατόν, στη Λίβερπουλ.

«Η Φούλαμ διασύρθηκε από μια εκπληκτική Λίβερπουλ. Μετά τα πρώτα λεπτά, όταν και στάθηκε πολύ καλά, εξαφανίστηκε από το γήπεδο», έγραψε η Βίκι, όπως την έλεγαν οι γονείς της, για το επιβλητικό 10-0 επί της Φούλαμ (Milk Cup, 23/09/1996).

Άξιο αναφοράς είναι όμως κι ένα άλλο σχόλιό της για αγώνα των «κόκκινων». Ημερομηνία, 26 Αυγούστου του 1986:

times liver2

«Ο διαιτητής προκαλούσε συνεχώς προβλήματα στη Λίβερπουλ, καθώς κάθε του απόφαση ήταν ευνοϊκή για τη Μάντσεστερ Σίτι. Το όνομά του ήταν Κεν Ουάλμσλεϊ και όπως είναι φυσικό, μετά το τέλος του αγώνα έγινε ο πιο μισητός άνθρωπος στην πόλη με το μεγάλο λιμάνι.

Βλέποντας τον αγώνα, θα περίμενε κανείς να μπει στο πούλμαν της Σίτι μετά το σφύριγμα της λήξης...».

Τι είχε κάνει έξαλλη τη μόλις 12,5 ετών τότε Βίκι; Η αποβολή του Ίαν Ρας, πρώτη και τελευταία στην πολυετή καριέρα του στη Λίβερπουλ.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: «Έφυγαν αλλά δεν ξεχάστηκαν 21+96»