ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαρτσελόνα: «Να γυρίσει πίσω ο Γκουαρδιόλα»

Μπαρτσελόνα: «Να γυρίσει πίσω ο Γκουαρδιόλα»

Επίθεση στους επικεφαλής των Καταλανών για την κατάσταση της ομάδας έκανε ο Γιόχαν Κρόιφ, που ζήτησε την επιστροφή του προπονητή της Μπάγερν.

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» τον τελευταίο καιρό δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας, όμως η άποψη του ποτέ δεν περνάει απαρατήρητη. Ο δημιουργός του «total football» έκανε επίθεση στον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ενώ έκανε λόγο και για επάνοδο του Τζουάν Λαπόρτα στη προεδρία.

«Αυτοί που δεν γνωρίζουν είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Δεν φταίει ο προπονητής. Δεν φταίνε οι παίκτες. Φταίνε αυτοί που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για να κάνουν δουλειές. Η Μπαρτσελόνα έχει διοικητικό πρόβλημα. Ο πρόεδρος θέλει να είναι και προπονητής και μάνατζερ», δήλωσε στην καταλανική αθλητική εφημερίδα «Mundo Deportivo».

«Το καλύτερο για την Μπαρτσελόνα είναι να επιστρέψει ο Γκουαρδόλα. Είναι ένας καταπληκτικός προπονητής και δεν υπάρχει καλύτερος. Εγώ, εάν ο Λαπόρτα επέστρεφε ως πρόεδρος, θα του έλεγα ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να υπογράψει τον Πεπ. Και ως έξυπνος άνθρωπος, είμαι βέβαιος ότι θα το έκανε».

Όσο για τον Λιονέλ Μέσι και την κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, ύψωσε ασπίδα προστασίας: «Είναι ανοησία. Πριν από λίγο καιρό λέγαμε ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και τώρα, μετά από τον αποκλεισμό του Champions League, αμφισβητείται η αξία του».

Στη συνέχεια, ο Ολλανδός «θρύλος» άσκησε κριτική στην τωρινή διοίκηση των Καταλανών, λέγοντας: «Ο Λαπόρτα ήταν ο πρόεδρος και άφηνε ελεύθερους αυτούς που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν και τον Ράικαρντ και στη συνέχεια τον Πεπ. Όλος ο κόσμος μπορεί να κάνει λάθος, αλλά εκείνοι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις και ο Λαπόρτα ήταν αποφασισμένος να τους προστατεύσει ως πρόεδρος. Γι' αυτό (σ.σ. το σύστημα) λειτουργούσε. Υπήρχαν στιγμές καλύτερες και χειρότερες, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν μία φανταστική περίοδος, τόσο για τους τίτλους όσο και για το ποδόσφαιρο».