ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ζευγάρι σε τελικό μετά από 37 χρόνια!

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ζευγάρι σε τελικό μετά από 37 χρόνια!

Κι όμως, δύο από τις πιο σημαντικές, λαοφιλείς και ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα έχουν να βρεθούν σε τελικό Κυπέλλου 37 ολόκληρα χρόνια!

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν το Κύπελλο το άλλο Σάββατο στο ΟΑΚΑ, αλλά κάτι τέτοιο χρονολογείται αρκετά από την τελευταία φορά που συνέβη, παρότι αμφότερες έχουν βρεθεί σε πολλούς τελικούς, αλλά η... μοίρα τους έφερνε πολύ σπάνια face to face.

Ήταν 22 Ιουνίου του 1977 όταν το «τριφύλλι» και ο «Δικέφαλος» του Βορρά διεκδίκησαν για τελευταία φορά το Κύπελλο Ελλάδας.

Για την ιστορία, εκείνο το ματς είχε διεξαχθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη και νικητής είχε αναδειχθεί ο ΠΑΟ με 2-1 (σκόρερ για τους πράσινους οι Παπαδημητρίου και Βακάλης, ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Τερζανίδης για τους Θεσσαλονικείς).

Οι δυο ομάδες συνολικά έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μόλις τρεις φορές στην ιστορία τους και αυτή θα είναι η 4η, στην οποία ο ΠΑΟΚ θα ψάξει το 5ο του τρόπαιο και η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου το 18ο, ενώ ο Παναθηναϊκός προηγείται 2-1 στις... κατακτήσεις των μεταξύ τους τελικών.
Αναλυτικά οι τρεις τελικοί: 1954-55 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (Λεωφόρος) 2-0, 1971-72 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (Καραϊσκάκη) 2-1, 1976-77 Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ (Καραϊσκάκη) 2-1.

Διαβάστε επίσης: Έβαψαν αυγά… Δόξα Δράμας (video)